Kisalföld logö

2018. 01. 16. kedd - Gusztáv -3°C | 5°C Még több cikk.

Újabb körforgalom a József Attila-lakótelepen

Zöld és Hédervári. Két győri út egy-egy forgalmas szakaszán folyik a lázas munka, előbbiben körforgalom, utóbbiban csapadékcsatorna épül. Az építők május végéig veszik igénybe a közlekedők és a lakók türelmét.
Csaknem 95 millió forint a költsége annak a tavaly novemberben megkezdett munkának, amelynek végeredménye egy újabb körforgalom lesz a győri Zöld utca–Jereváni utca kereszteződésében. Az egyébként is kaotikus csomópont átalakítását hálózati fejlesztések sürgették, hiszen egyrészt a Zöld utcának egy új kapcsolata épült ki a Fehérvári út felé, másrészt jelentős azon a szakaszon a gyalogos- és kerékpáros-forgalom. A tervek szerint május közepéig végeznek a kivitelezők. A későbbiekben elképzelhető, hogy az útkezelők hétvégi, illetve késő esti munkavégzést engedélyeznek az építőknek. Jelenleg szakaszosan megállási tilalmat rendeltek el, illetve a munkaterületen több helyen félpályás lezárás lassítja a forgalmat.

Jövő héten kedden elkezdődik a Hédervári út átépítése, várhatóan május végéig lezárják a forgalom elől annak Zemplén és Duna utcák közötti szakaszát. Ez idő alatt a 16-os autóbuszokat a Rónay Jácint utca–Szövetség utca–Bácsai út–14-es sz. főút útvonalra terelik.
A kivitelező novemberben a csapadékvízcsatorna-gerinchálózat építésével kezdett. A munka az útlezárást követően a csatornarendszer befejezésével, valamint a meglévő útpálya teljes elbontásával és újjáépítésével folytatódik. A lezárás a Szigetköz felé haladó forgalmat alaposan igénybe veszi, bár időközben sokan átszoktak a 14-es útra. A bontási és építési fázisok során elsősorban a lakóingatlanok közelében fordulhatnak elő rövidebb idejű akadályoztatások, ezért az útkezelők a lakók megértését és türelmét kérik.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jazzvilágsztárok a tavaszi fesztiválon

Az idei Győri Tavaszi Fesztivál március 16. és 31. között két hét alatt 18 helyszínen több mint ötven rendezvényt kínál, a hagyományokhoz hűen főként zenés programokat. Újdonság, hogy Győr kultúrája két napra, március 23-án és 24-én felköltözik Budapestre, ugyanis a megyeszékhely lesz a fővárosi tavaszi fesztivál díszvendége. Tovább olvasom