Kisalföld logö

2018. 03. 18. vasárnap - Sándor, Ede -5°C | 3°C Még több cikk.

Újabb két hónapig ül a győrszentiváni klán

November 9-ig meghosszabbította a Győri Törvényszék a győrszentiváni "színesfémes áfacsalás" öt gyanúsítottjának előzetes letartóztatását.

A bíróság úgy látta, hogy mindegyik férfinél fennáll az összebeszélés a tanúk befolyásolásának veszélye, a szökés, elrejtőzés kockázatáról nem is szólva.

Azt is kijelentették, hogy mivel a nyomozóhatóság gyanúja szerint a klán tagjai életmódszerűen végezték ezt a tevékenységet, a bűnismétléstől is tartani kell.

Az ügyész tudomásul vette a döntést, a védők fellebbeztek és jellemzően enyhébb kényszerintézkedést, nyomkövetős házi őrizetet vagy lakhelyelhagyási tilalmat kérnek fellebbezésükben.

Korábban, szeptember 4-én írtuk:

 

Amint a Kisalföld beszámolt róla: újabb meghallgatást tartottak az előzetes letartóztatásról.

A Győri Törvényszéken azért nem hozott csütörtökön határozatot dr. Köszler Ferenc, mert elhúzódott a meghallgatás és három óra körül félbeszakította az ülést.

Az öt gyanúsítottat, V. Róbertet és társait szirénázó autók vitték vissza. Úgy tudjuk egyébként, hogy a zárt üléseken mind az ügyész, mind az öt védő hosszasan érvelt, az ügyvédek a házi őrizet és a lakhelyelhagyási tilalom mellett kardoskodtak.

A vád képviselője újabb két hónapos előzetes letartóztatást indítványozott.

Tavaly január 7-e óta ez a tizedik olyan forduló, amikor ennek az öt embernek a fogva tartásáról döntés születik, igaz, az első félévben még előfordult, hogy ezt írásban tették meg.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

100. tanévnyitó a győri Deák iskolában

Ünnepélyes tanévnyitóval kezdődött az év a 100 éves Deák-iskolában. Tovább olvasom