Kisalföld logö

2018. 11. 18. vasárnap - Jenő -1°C | 5°C Még több cikk.

Újabb jogászgyőzelem

Győrben tanul a jövő nemzedék legjobb munkajogi bírója – legalábbis a VII. Országos Munkajogi Perbeszédverseny tanulsága szerint.

A nyolc hazai egyetem jogi karának hallgatói közül Sipos Dóra lett a győztes.

A Széchenyi István Egyetem Deák Ferenc Állam- és Jogtudományi Kara által rendezett versenyen a karokat háromfős csapatok képviselték. A szakmai megmérettetés úgy zajlott, hogy először kisorsolták a perbeli pozíciókat, s akkor dőlt el, hogy ki jelenik meg a felperes, az alperes, illetve a bíró szerepében – mondta Szalay Gyula, a rendező egyetem állam- és jogtudományi karának dékánja. A csapattagok különböző, mindennapi példákat felvonultató, nehéznek számító jogeseteket oldottak meg, amelyek a versenyszféra munkajogából kerültek ki. Az értékeléskor mind a helyes munkajogi megoldás, mind az előadás minősége és a retorikai képességek komoly súllyal estek latba.

Sipos Dóra joghallgató
Sipos Dóra joghallgató

A VII. Országos Munkajogi Perbeszédverseny összetett első helyét a Szegedi Tudományegyetem szerezte meg, a második helyen az Eötvös Loránd Tudományegyetem csapata végzett, a rendező győri Széchenyi István Egyetem jogászjelöltjei harmadikak lettek. A legjobb alperes a szegedi Hajdú Dóra, a legjobb bíró a győri egyetem jogi karán tanuló Sipos Dóra lett. A legjobb felperesi címet Stenger Natália szegedi joghallgató kapta.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Érzékek, kertek - Kiállítás a Págiszban

Sz. Kovács Ildikó grafikáiból nyílt kiállítás április 22-én Győrött, a Págisz ÁMK-ban (Ikva u. 70.).… Tovább olvasom