Kisalföld logö

2018. 03. 17. szombat - Gertrúd, Patrik -1°C | 9°C Még több cikk.

Újabb játszóparkkal gazdagodott a város

Győr - Újabb játszóteret adtak át tegnap Győrben a Szabolcska utca–Török I. utca kereszteződésénél, az emeletes házak által határolt zöldterületen. A játszótér 6,9 millió Ft-ból jött létre.
„Ahol egy új játszótér elkészül, abban a pillanatban birtokba veszik a gyerekek, már az építkezés ideje alatt is" – kezdte megnyitóbeszédét Tóth Sándorné, a kivitelezést végző Komszol kft. gazdasági igazgatóhelyettese. Az Európai Unió szigorú előírásainak megfelelő középkategóriás játszóteret, amely 6,9 millió forintból épült, Herkely Ákos képviselő adta át használatra a gyermekeknek, illetve szüleiknek. A játszópark széles korosztály kikapcsolódására alkalmas, a körülbelül 3 éveseknek nyuszit és motort formázó rugós játékok készültek, a 3 évnél idősebb gyermekeknek a hinta, lapülőke, a Dominik 2 tornyú vár és a kötélpiramis.

A gyermekek már a megnyitó előtt birtokba vették a játékokat. Fotó: H. B. E.
A gyermekek már a megnyitó előtt birtokba vették a játékokat. Fotó: H. B. E.


„Nagy öröm számomra, hogy a városvezetés meghirdette, 2009 második felére a város összes, nem komfortos játszóterét lecseréli, és az európai uniós normáknak megfelelőre alakítja azt"– mondta el Herkely Ákos. Hangsúlyozta azt is, hogy a tervezők gondoltak a teret kihasználó gyermekek szüleire is. A játszóparkban hat darab kényelmes pad teszi kellemesebbé az időtöltést, és ugyanennyi hulladékgyűjtő edény is helyet kapott.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A 83-as felújítása: elkerülővel vagy anélkül

Sokoróalja - Ha a 83-as főút Győr és Pápa közötti 36 kilométeres szakaszát úgy újítják fel, hogy… Tovább olvasom