Kisalföld logö

2018. 01. 22. hétfő - Vince, Artúr -7°C | 2°C Még több cikk.

Újabb játszóház a kórházban

Már nem csak a bent fekvő beteg gyerekek tölthetik a megyei kórházban a kezelések közti üres óráikat különböző kézműves-foglalkozásokkal. A mesteremberek a napokban az utolsó simításokat végzik a gyermekambulancián.
A vizsgálatokra várakozó lurkók hamarosan birtokba is vehetik. Zajovicsné Vízer Bernadett volt a Petz Aladár Megyei Oktató Kórház játszóházának megálmodója, és ma is minden délelőttjét a kicsikkel ott tölti. A lurkók annyira szeretnek ide járni, hogy múlt héten hárman egyszerűen haza sem akartak menni...

A kétgyermekes győri anyuka a kicsik örömét látva elhatározta: az ambulancián is létrehoz egy hasonló kuckót, hogy minél gyorsabban elrepüljenek a kis betegek félelmei és a várakozással töltött idő. A pályázati és szponzori segítséggel életre hívott új játszóházon három asztalos munkálkodik: szekrényt, radiátorburkolatot és egy igazi kis farönkös erdőt varázsolnak az osztályra.

A gyerekek naponta 9 és 12 óra között kapcsolódhatnak ki itt. Egyelőre azonban csak három napra biztosított a felnőtt felügyelet. Zajovicsné Vízer Bernadett ezért várja olyan önkéntes segítők jelentkezését, akik alkalmanként három óra erejéig szívesen játszanának itt a beteg gyerekekkel.

A Lurkó Alapítvány idén novemberben is megrendezi a bálját, aminek a bevételét ezúttal is a Kórház részére ajánlják fel. A rendezvényhez is várják azoknak a felajánlását, akik önkéntesen fellépnének műsorukkal az esten. Jelentkezni a következő telefonszámon lehet: 20/539-5422.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kortalanul a kórtalanságért

Sikeresen mozdított meg időseket, gyerekeket az egészség megőrzése érdekében szervezett szombati,… Tovább olvasom