Kisalföld logö

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 27°C Még több cikk.

Újabb heves vita az egyetemi csarnokról

A győri közgyűlés csütörtöki ülésén tovább folytatódott az egyetemi csarnok építése körül az elmúlt hetekben kirobbant vita. Mint ismeretes, a testület november végi ülésén 15 millió forintos pluszkifizetést hagyott jóvá.

Kérdezz-felelek

A győri közgyűlés csütörtöki ülésén Dézsi Csaba András, a Fidesz–MDF–MKDSZ frakció vezetője több írásbeli kérdést intézett a város vezetőjéhez, egyebek között: mi indokolta, hogy a jogvita lezárta előtt a város a terven felül fizessen ki jelentős közpénzeket? Miért nem derült ki korábban a vélelmezett tervezői tévedés? Vállal-e a polgármester személyes garanciát a több mint 15 milliós készpénzkifizetés behajthatóságára, annak kamataival együtt?
Balogh József válaszában leszögezte: „Az egyetemi csarnok kivitelezési munkái során derült fény arra, hogy a létesítményt az eredetileg tervezett módon nem lehet megépíteni. Ekkor azonban a már részben felépült csarnok az időjárás viszontagságainak kitéve állt, s tartani lehetett attól, hogy az építés hosszabb ideig történő leállításával a létesítmény jelentősen károsodik. Az eset körülményeinek tisztázása természetesen a probléma felmerülését követően megkezdődött, de az ügy bonyolultsága miatt már csak a csarnok átadását követően alakult ki az álláspont arra vonatkozólag, hogy a továbbiakban milyen lépések megtétele szükséges." A polgármester megjegyezte: semmilyen jogszabály nem írja elő, hogy a polgármester ilyen esetekben személyes fizetési garanciával tartozik.

Súlyadó: 900 forint

A közgyűlés nem változtatott a súlyadó jelenleg érvényes mértékén (900 forint/100 kilogramm), a tételesen adózó gépjárművek (motorkerékpár, lakópótkocsi, lakóautó és sátras utánfutó) esetében azonban január 1-jétől megszűnik a helyhatóság adótétel-megállapítási jogosítványa, és kötelezően 5 ezer forintos éves díjat kell kiszabni. Eddig ez 2500 forint volt a megyeszékhelyen.
A képviselők a Farkasvermi-dűlőben található közterületeket Kányavári utcának, Magasles utcának és Cinege utcának, a Ménfőcsanakon megnyitott új közterületet Panoráma utcának nevezték el.

Személyi döntések

A közgyűlés felhatalmazta Hegyi Zoltánt, hogy a Győri Ipari Centrum Kft.-ben, Balogh Józsefet, hogy a Pannon-Víz rt.-ben és a Rába rt.-ben, Graffelner Kálmánt, hogy a P’ Air Győr Kft. Repülőtér Kft.-ben és Baralovics Ernőt, hogy a Jószív Temetkezési Kft.-ben képviselje az önkormányzat tulajdonosi jogait. Az Inszol rt. ügyvezető igazgatójának 2007-ig újra Janicsek Tibort nevezték ki. A testület meghosszabbította Szabó István könyvvizsgálói megbízatását a Győri Kommunális Szolgáltató Kft.-nél, a Győri Hőszolgáltató Kft.-nél, a Piacok és Vásárcsarnok Kft.-nél és a Győri Városi Televízió Kht.-nál, amelyért – áfa nélkül – havi 250 ezer, 220 ezer, 150 ezer és 15 ezer forintos díjazást kap.
A képviselők a Győrhő kft. felügyelőbizottságába Hegyi Zoltánt és Antal Imrét, az Inszol rt. felügyelőbizottságába Bognár Gyulánét, Dézsi Csaba Andrást, Horváth Lászlót, Molnár Károlynét és Baranyai Tamást, a Piacok és Vásárcsarnok Kft. felügyelőbizottságába Mohos Pétert, Bárány Istvánt és Horváth Ákost, a Győri Városi Televízió Kht. felügyelőbizottságába Pető Istvánt, Suhaj Istvánnét és Kalmár Ákost, a Komszol felügyelőbizottságába Németh Zoltánt, Schreiner Lászlót, Andréka Bertalant és Szabó Jenőt, a Xantus János Állatkert Kht. felügyelőbizottságába Sárai Anikó helyére Tavasz Tibort, Szántó László helyére Szabady Jánost, a Győri Ipari Centrum Kft. felügyelőbizottságába Jungi Csaba helyére Wernerné Csordás Évát választották meg. A havi tiszteletdíjak a következőképpen alakulnak: rt. igazgatóságának elnöke 150 ezer, tagja 80 ezer, rt.-k és kft.-k felügyelőbizottságának elnöke 80 ezer, tagja 70 ezer fo rintot kap. A közhasznú társaságok felügyelőbizottsági elnökének és tagjainak évi 100 ezer forint jár.

Kapcsolódó cikkek >>
Egyetemi csarnok: Két szerződést írtak alá
Csarnok másfél milliárdból
Viták a csarnok körül
Beperelnék a győri polgármestert

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Győr TV: erősítik a helyi értéket

A Győr TV műsorszerkezetében a jövő év változásokat hoz. A nemrég kinevezett új főszerkesztő,… Tovább olvasom