Kisalföld logö

2017. 12. 17. vasárnap - Lázár, Olimpia -2°C | 4°C Még több cikk.

Újabb hét hónap esély Győrben

A mozgássérült-parkolók ellenőrzése lesz az újraindult Esélyek Házának első nagy "dobása". Az országos hálózatban működő megyei szervezet februárban szűnt meg, júliusig kellett várni a további munka hátterét nyújtó új pályázatra.

– Hétmillió forintból hét hónapig dolgozhatunk, a társadalmi egyesülések megyei szövetsége nyerte el ismét a működtetés jogát – mondta a Kisalföldnek Farkas-Kulin Fruzsina irodavezető és Pinezich M. Petra programmunkatárs a szervezet győri székhelyén.

– A név és a tevékenységi kör is módosult: a Család, Esélyteremtési és Önkéntes Házak Hálózat egyetlen megyei tagjaként továbbra is a diszkriminációt elszenvedett vagy azzal fenyegetett társadalmi rétegek támogatása a célunk, kibővítve az önkéntességgel, és fókuszálva a családra.

A házban a lendületes munka ott folytatódik, ahol februárban abbamaradt. Az első nagy akció egy két éve sikerrel megrendezett parkoló-ellenőrzés ismétlése lesz ezekben a hetekben.

Ebben mozgáskorlátozottak, nagycsaládosok, polgárőrök és rendőrök is segítenek, mindannyian a mozgáskorlátozottaknak fenntartott parkolók jogosulatlan használóira vadásznak majd. Szerte a megyében szerveznek Esélyórát, a hajléktalan és fogyatékkal élő emberek óvodákba és iskolákba látogatnak el.

Novemberben Sopronban, februárban Győrben lesz Esélynap. Az őszi szünetre ingyenes napközis tábort hirdetnek hátrányos helyzetű családokban nevelkedő alsós gyermekeknek.

Ízelítő a további programokból: pár- és családi kapcsolatokat erősítő interaktív előadás, tanácsadás életvezetéssel, önkéntességgel, egyenlő bánásmóddal kapcsolatban, egyedülálló szülők klubja, játék és ötlettár, gyermekrajz- és időseknek irodalmi pályázat. Folytatódik a női torna, és a bűnmegelőzési előadások sora.

Elérhetőségek. Aki a programok, pályázatok iránt érdeklődik, Győrben az Arany J. u. 28–32.-ben keresse a Család, Esélyteremtési és Önkéntes Házat. Ügyfélfogadási rend: hétfő 10–13 óra, szerda 12–15 óra, csütörtök 14–18 óra. Elérhetőségek: www.eselyekhazagyor.hu, 70/328-4235 és 70/328-4282.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Legálisak a diákmelók: a megyei ellenőrzéseken egyetlen esetben tártak fel szabálytalanságot

Megyénkben csupán egyetlen esetben sértették meg a fiatal munkavállalókra vonatkozó speciális rendelkezéseket az elmúlt kilenc hónapban. Tovább olvasom