Kisalföld logö

2017. 10. 18. szerda - Lukács 12°C | 23°C Még több cikk.

Újabb házzal folytatják az iskolamentést

Tápszentmiklós folytatja iskolamentő akcióját: az önkormányzat kibérelt egy két éve üresen álló kis családi házat, amely két szobából, konyhából, fürdőszobából, előtérből, kamrából és melléképületekből áll. Lehet pályázni rá.

A lakás gázfűtéses, de van egy nagy, beépített cserépkályha is. Az önkormányzat a lakást az átadás előtt felújítja és beköltözhető állapotban adja át.

Kovács József polgármester elmondta, olyan családok jelentkezését várják, ahol két, maximum három kisgyermek nevelkedik és a legidősebb is legfeljebb az iskola alsó osztályaiba jár. Feltétel, hogy a gyermekek a helyi óvodába vagy iskolába járjanak és a családfőnek legyen munkahelye vagy ideköltözésük esetén is el tudjon helyezkedni.

Kovács József polgármester fontosnak tartja az óvoda és az iskola létszámának további növelését.
Kovács József polgármester fontosnak tartja az óvoda és az iskola létszámának további növelését.

Vállalniuk kell, hogy havonta elkülönített számlára előtakarékoskodnak 25 ezer forint erejéig, amely összeget két év után egyben visszakapják. Ez alapja lehet a saját erőnek, amellyel az általuk használt házat később megvehetik. Nem titok: a mostani felajánlás egyben az óvoda és az iskola létszámainak további növelését és a kötelező osztálylétszámok hosszú távú biztosítását is célozza. A polgármester hozzátette: az önkormányzat rövidesen elkészíti a ˝Helyi szövetségben a családokért˝ programját is, amelynek lényege, hogy a helyi szövetség fokozottan figyeli a tápszentmiklósi családok helyzetét, felkutatja nehézségeiket, problémáikat és megoldást keres a segítségre. ˝Azt tapasztaltuk, hogy a családok közül sokan nem jelzik a problémákat, inkább eltitkolják, magukba fordulnak. A helyi szövetségnek az ilyen eseteket is fel kell kutatni és biztosítani a megfelelő támogatást, segítséget˝ – tette hozzá a polgármester.

Ez a ház várja a két vagy három kisgyermekes családot Tápszentmiklóson.
Ez a ház várja a két vagy három kisgyermekes családot Tápszentmiklóson.

Elmondta még, hogy a Németországban régóta sikerrel működő modell itt is megállhatja a helyét, ha azt megfelelően alkalmazzák. Tápszentmiklós partner ebben, mert a ˝Válassz magadnak egy családot˝ akcióban is az önkormányzat élen jár, hiszen a község valamennyi (260) családját már évekkel ezelőtt magáénak választotta és támogatási rendszerét is ennek megfelelően alakította ki.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kiszáradnak a Széchenyi tér fái?

A városvezetés szerint az ültetés időpontja valóban nem volt a legszerencsésebb, de lehet, hogy a fák csak védekeznek a meleg ellen. Tovább olvasom