Kisalföld logö

2017. 01. 18. szerda - Piroska -7°C | 0°C

Újabb egy hét és talán több felajánlható otthon

A jelentkezési határidő elvileg lejárt, ám az érdeklődésre való tekintettel meghosszabbították a tápszentmiklósi önkormányzat iskolai akcióját.
„Szinte azonnali beköltözéssel lakást kínál a tápszentmiklósi önkormányzat annak a családnak, akinek legalább két gyermeke van – az egyik szeptemberben lesz ötödikes –, s vállalja, hogy a helyi iskolába íratja a kicsiket. A négy falu társulási intézménye így biztosan fennmarad: az ötlet eddig egyedülálló Magyarországon" – írtuk meg február 6-i számunkban.

A jelentkezési határidő elvileg pénteken járt le, ám az érdeklődésre való tekintettel meghosszabbították, sőt, az is lehet, egy helyett végül négy házat tudnak felajánlani a nyertes családoknak.
Kovács József polgármester a Kisalföldnek elmondta, mintegy 150 érdeklődő mellett nyolcvanan írásos pályázatot is benyújtottak hozzájuk. A pályázók csaknem negyede Győr- Moson-Sopron megyei, a többi levél az ország más részeiből s a határon túlról is érkezett. Az már eldőlt, hogy az eredetileg felajánlott ház mellett egy másik önkormányzati otthont is meghirdetnek – ugyanazokkal a feltételekkel:

A leendő beköltöző család két évig ingyen lakhat a házban – persze a közüzemi díjakat fizetnie kell. A két év lejárta után választhat: vagy 25 ezer forintos bérleti díjért tovább marad, vagy ha akarja, s van rá pénze, meg is veheti a kertes házat.

Ebből a bizonyos második házból tavasszal költöznek ki a most még bent lakók; a másik – eredetileg felajánlott – otthon felújításával pedig napokon belül végeznek. A festés és a parkettázás már készen van, az egyik kisszoba fűtését szerelik most – számolt be a részletekről a polgármester.

A képviselő-testület döntése értelmében akár két új lakást is bérbe vehet az önkormányzat, hogy aztán újabb két családnak ki tudja adni azokat. Amint a végeredmény megszületik, s a nyertes családok nevét is közzétehetjük, visszatérünk a témára.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Előkerült Borkai táskája

Gyárvárosban, egy bolt tetején hevert Borkai Zsolt Győr polgármesterének november 1-jén ellopott… Tovább olvasom