Kisalföld logö

2018. 02. 20. kedd - Aladár, Álmos -1°C | 2°C Még több cikk.

Újabb cégek az ipari parkban

Negyvenháromra bővült a győri ipari parkban értékesített területek száma. A napokban újabb három cég – mindegyik száz százalékban magyar és győri – írt alá szerződést területvásárlásról.
Negyvenkét tulajdonos negyvenhárom telephelyet vásárolt a győri ipari park 126 hektáros területéből. Köztük van az a három, száz százalékban magyar tulajdonú győri kiscég is, amelyek a minap írtak alá szerződést a vásárlásról. Az ipari parkban letelepedő vállalkozások közül huszonhét már befejezte a beruházást, öt vállalkozás idén fejezi be vagy kezdi el a telephely kialakítását.

A győri városházán ünnepélyes keretek között írta alá a területvásárlási megállapodást Garai Béla egyéni vállalkozó cége. A tizennyolc éve alakult vállalkozás a különböző típusú seprőgépekhez készít seprőpászmákat. A magánvállalkozás 500 négyzetméter nagyságú üzemet szán az ipari parkba és mintegy 40 millió forintos építési költséggel számol. A Raab-Szig Kft. szigetelőmunkákkal foglalkozik. A nemzetközileg minősített kis cég nagy cégek bedolgozója és maga is foglalkoztat alvállalkozókat. A Vivaker Bt. profilja higiéniai rendszerek forgalmazása. Háromszáz négyzetméteres létesítmény építését tervezi a cég. Mindhárom kisvállalkozás kétezer négyzetméter alapterületű telephely megvételéről írt alá szerződést.

Az ünnepségen részt vett Balogh József győri polgármester, aki felhívta a kisvállalkozók figyelmét arra, hogy a város a múlt héten húszmillió forint vissza nem térítendő támogatást hagyott jóvá a hasonló méretű cégek támogatására. Az uniós szabályokhoz igazodva jövőre a kétszáz négyzetméternél kisebb üzleti célú építménnyel rendelkező vállalkozóknak is kell fizetniük építményadót. Ebből a város évi húszmillió forint bevételre számíthat. Az összeget azonban Győr vissza kívánja juttatni a kisvállalkozóknak, most pályázati formában. A kisvállalkozások szeptember 1-jéig adhatnak be pályázatot fejlesztésekre, kedvező elbírálás esetén 25–40 százalék vissza nem térítendő támogatást kaphatnak a beruházáshoz. A fejlesztéseket jövő év február 28-ig kell megvalósítaniuk.

Kapcsolódó cikkek >>

Megvonhatják a címet az ipari parktól (2003-06-12) >>
Ipari park: kétharmada foglalt (2002-05-15) >>
Ipari park, hogyan tovább? (2002-07-16) >>
Megvonhatják az ipari park címeket (2003-06-11) >>
Mégis lesz ipari park Sopronban (2003-02-23) >>

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Visszatérés Kabulba

Dr. Pellek Sándor betegen kezdte meg ismét munkáját a kabuli katonai kórházban, ahol március óta… Tovább olvasom