Kisalföld logö

2018. 01. 24. szerda - Timót -1°C | 6°C Még több cikk.

Újabb bérházat épít az Inszol

Újabb bérházat épít saját beruházásban Győrben az Inszol rt., felhasználva az első, tavaly nyáron átadott épület tapasztalatait. A földszinti, mozgáskorlátozottaknak szánt lakások például már „családi” méretűek lesznek.
Tavaly júniusban költöztek be a bérlők (amelyről akkor tudósítottunk) a győri Inszol rt. saját beruházásában, 170 millió forintos költségből készült, Kálvária utcai épületébe. A huszonkét, különböző méretű lakásból a földszinti hatot speciálisan mozgáskorlátozottaknak alakítottak ki, ezek bérlőinek kijelölése is a mozgáskorlátozottak egyesületének javaslatával történt. Az egyébként nem szociális bérleti díjú, de a magánforgalmú albérleteknél olcsóbb, korszerű lakások jó tapasztalatokat hoztak. (Időközben mindössze egyetlen bérlő költözött el innen, ő sem elégedetlenség miatt, hanem családi okokból.)

Az Inszol rt. már tavaly úgy határozott, hogy érdemes újabb bérházat építenie. Janicsek Tibor ügyvezető igazgatótól a Kisalföld megtudta: a tervek már el is készültek, jelenleg „fut" a pályázat a kivitelező kiválasztására. Ez január végéig megtörténik, s elméletileg – ha az időjárás is engedi – februárban megkezdődhetnek a kivitelezés földmunkái.

A terület mindenesetre előkészített. Az új bérház az első épület mögött, a Fészek utcában lesz – szépítve a környezetet és beilleszkedve abba. Stílusában is hasonlít valamelyest a Kálvária utcaihoz: tervezője ugyanaz.
A bérházban 19 lakás lesz, zömében kisebb, 40–50 négyzetméter alapterületűek, a tapasztalatok szerint ugyanis ezeket keresik leginkább a bérlők. Gondoltak azonban arra, hogy esetleg időközben változnak a bérlői igények (például mert nő a család, javulnak az anyagi körülmények), ezért a lakásokat úgy tervezték, hogy alkalmasint minimális beavatkozással egymásba nyithatóak legyenek.
Itt is lesznek tetőtéri lakások, némiképp mások, mint az első épületben. Úgy épülnek ugyanis, hogy ha a bérlők klimatizálásra szánnák el magukat, az egyszerűen szerelhető legyen.

Az épület földszintjén három lakást speciálisan mozgáskorlátozottak számára alakítanak ki. Ezek a lakások a mozgáskorlátozottak egyesületével egyeztetve nagyobbak lesznek, mint a Kálvária utcában, nem egy-két személy, hanem nagyobb család számára készülnek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hetvenkamionnyi zsalu az Árkádnál

A hóesés miatt egy hetet állt a munka az Árkád építésénél, de épp ennyi előnyben volt a kivitelező. Tovább olvasom