Kisalföld logö

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 26°C Még több cikk.

Újabb 2,2 milliárd a megyébe

Hat megyei település összesen 2,2 milliárd forint uniós támogatást nyert – derült ki szerdán Győrben.

A Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács soros ülését a megyeházán tartotta szerdán. Manninger Jenő elnök sajtótájékoztatóján számos európai uniós pályázati eredményről számolt be. A legnagyobb sikert Mosonmagyaróvár könyvelhette el: a bíráló bizottság ma úgy döntött, 1 milliárd 269 millió forintot ítél oda a városnak, hogy a budapesti Csodák Palotája mintájára természettudományos interaktív bemutató központot hozzon létre a mosoni városközpontban lévő egykori gabonaraktárból.

Közlekedési fejlesztésekre 638 millió forint érkezik a megyébe. A fő nyertes Sopron, amely 235 millió forintot kapott. Az önerővel együtt 314 millió forintból a Vándor Sándor, a Mikoviny és a Lackner Kristóf utcára, valamint a Tarló sorra jut. Csorna a Toldi utcát újíthatja fel, Nyúl körforgalmi csomópontot építhet a 82-es főúton a megyeszékhelyhez közelebbi faluvégnél. Győr a ménfőcsanaki Győri út egyik veszélyes részének rekonstrukciójára, nyomvonal-korrekciójára költhet saját pénzzel együtt 99 millió forintot. Fertőszentmiklós a Rákóczi utcát és az Ipartelepi utat együttesen 1,4 kilométer hosszan újítja fel.

Sopron még egy nagy eredményt ért el: 315 millió forintot nyert arra, hogy megvalósítsa a helyi és helyközi tömegközlekedés integrációját. Az összköltségvetés 371 millió forint. A pénzből a Sopron–Fertőrákos–Fertő tó autóbuszvonalat meghosszabbítják a vitorlástelep megállóig, új forgalomirányító központot építenek a soproni autóbusz-állomáson, 23 helyen buszöbölt, -megállót építenek-újítanak fel. Emellett fejlesztik az utastájékoztató rendszereket, összehangolják a különböző Volán-társaságok, illetve a Kisalföld Volán és a Drescher Hajózási Kft. menetrendjeit.

Manninger Jenő beszámolt arról is, hogy két pályázati konstrukcióra pénzt csoportosítottak át: a kistelepülések szennyvízkezelésére 709 millió, a belterületi vízrendezésre 116 millió forinttal több pénz jut. Ezzel tartaléklistán szereplő pályázatok támogatására nyílik lehetőség.
A tanács zárt ülésen értékelte a kis- és mikrotérségi oktatási hálózatok és központjaik fejlesztése című kiírásra beérkezett pályázatokat. A keret 3,1 milliárd forint, az igény 4,3 milliárdra rúg. A döntést várhatóan egy hónapon belül hozza meg a bíráló bizottság.

Olvasóink írták

 • 5. muskátli 2010. augusztus 26. 12:34
  „1/ hát nem olvastál a gombáról ami a mikovyni utcában tombol? igaz még csak a járdán, de biztos ami biztos fejújitják az utcát, külöben nem tudják mire <moderálva..> el a pénzt!”
 • 4. szocdem 2010. augusztus 26. 10:10
  „A szeptember 29-i Brüsszeli tünteésen ezeket a projekteknek a befagyasztását fogják kérni az EU-tól..

  Jó hogy most még örülhet pár haszonleső, de már nem sokáig! Az Eu nem fogja tovább türni ami itt folyik ebben bizto vagyok. Matolcsy meg mehet shampon és szemüvegügynöknek.”
 • 3. kobra13 2010. augusztus 26. 08:40
  „Megy a nép hülyítés! Az eladósodott önkormányzatok az életben nem fogják az önrészüket visszafizetni! Mosonmagyaróvár nagy siker! Gratulálok! Ha ebből kimásztok, ti lesztek a csodák városa, csoda okos emberekkel!
  Sopron legalább 79 millából olyan utakat újít fel, ami már fel van újítva! Ez ám a csodák városa!”
 • 2. NemeszteleN 2010. augusztus 26. 08:02
  „Nem igazán értem, hol van Nyúlon olyan nagy dugó, ami körforgalommal lesz megoldható..??”
 • 1. pulci 2010. augusztus 25. 17:01
  „Ez a hír hasonló formában már több mint fél éve is szerepelt legalábbis a sopronnal kapcsolatos rész.
  Kíváncsi leszek mi lesz ebből az utastájékoztató rendszerből és mit kell csinálni a lackner kristóf és mikoviny utakkal azok fel lettek újítva.
  Remélem a vándor sándor utca felújítására nem kell még éveket várni ha már megvan a pénz.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kerékpár tulajdonosát keresi a rendőrség

Győrben, a Petőfi híd alatti parkolóban, 2010. augusztus 14-én a hajnali órákban rendőrjárőr… Tovább olvasom