Kisalföld logö

2017. 03. 26. vasárnap - Emánuel 4°C | 11°C Még több cikk.

Új zenei évad új kihívásokkal

Győr - Több, intenzívebb gyakorlás vár az új évadban a győri filharmonikusokra. Berkes Kálmán művészeti vezető hisz benne, hogy így az eddigieknél visszhangosabb sikerek is elérhetők.

Az idei zenei évad tegnapi hivatalos megnyitóján Ottófi Rudolf alpolgármester köszöntötte a megjelenteket, majd Fűke Géza igazgató bemutatta a zenekar nyolc új tagját. A terveket ismertetve elmondta, a négy meghirdetett bérlet közül elég nagy az érdeklődés a klasszikus darabokat műsoron tartó Richter iránt. A Varga Tibor-bérlettel a fiatalabb korosztályt célozták meg, ebben a zenekar fellép a hazai jazzélet elitjével is: Szakcsi Lakatos Bélával, Dés Lászlóval, Oláh Kálmánnal. Az egyetemi hangversenyteremben (volt zsinagóga) zajló kamarabérleti előadások a legnépszerűbbek.

A legenyhébb az érdeklődés a negyedik, kortárs darabokkal is megtűzdelt Nikitsch Artúr-bérlet iránt, holott ebben ad zongoraestet Schiff András, játszik a Salzburgi Fesztivál Kamarazenekar, a Liszt Ferenc Kamarazenekar.

A filharmonikusok vasárnap Gdanskba utaznak, Morricone-előadásra. A neves szerzővel ősszel újabb szerződés aláírásáról tárgyalnak. A zenekar honlapja megújult, a http://gyfzweb.baczoni.hu címen érhető el, és igazán sokoldalúan – időrendben is, bérletrendben is – tájékoztat az összes várható előadásról.

A vendégkarmesteri állását Japánban egyelőre megtartó Berkes Kálmán művészeti vezető bejelentette: a tokiói zeneakadémia növendékei alkotta Musashino zenekar szeptember 26-án koncertet ad a Richter Teremben. Liszt-, Kodály- és Csajkovszkij-műveket adnak elő, zongorán Marina Arai, a tokiói Liszt-zongoraverseny győztese működik közre, énekel Vincze Klára és Pataki P. Dániel.

A művészeti vezető a filharmonikusok elé ettől az évadtól az eddigieknél is szigorúbb minőségi követelményeket állít, amelyhez – mint mondta – ˝a próbákon is intenzív játékra lesz szükség˝.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fröccsünnep

A város italát – amelyet itt kóstoltak meg legelőször – ismét jótékony kortyolgatással ünnepelhetik a helyiek a rotarysoknak köszönhetően. Náluk a vevő dönti el, mennyi adományt ad egy fröccsért vagy a régi szódásüvegekért. Tovább olvasom