Kisalföld logö

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 13°C | 24°C Még több cikk.

Új vezető a múzeum és a Győrhő élén

Győr - Borkai Zsolt polgármester két pályázatnyertes vezetőt mutatott be a minap a városházán: Grászli Bernadettet és Milanovich Lászlót.

Grászli Bernadett a Városi Művészeti Múzeum új igazgatója, muzeológus, építészettörténész. Nyitott múzeum – Győr-barát múzeum című pályamunkájában az intézmény több történeti kort feltáró tevékenységére, a helyi kortárs képzőművészek szélesebb körű bemutatására vállalkozott. A nagy sikerű Munkácsy-kiállítás mintájára jövőre a Rippl-Rónai József munkásságát átfogó reprezentatív kiállítás szervezését tervezi.

Milanovich László gépészmérnök, energetikai szakmérnök, a győri hőszolgáltató új igazgatója, 26 éve dolgozik a cégnél, 1987 óta főenergetikusként. Pályamunkájában a lakossági hőfogyasztás komfortosabbá tételét, a szabályozható hővételezés megvalósítását vállalta. Tovább szeretné fejleszteni a hőtermelés módját is, elsősorban a legkedvezőbb egységárak elérése érdekében. Javítani kíván a cég kommunikációs tevékenységén a média és a politika irányában egyaránt. 

Portálunk kérdésére, hogy mi a helyzet a szolgáltatóról levált, a Soproni u. 14. szám alatti, megújuló energiákra alapozott fűtésrekonstrukció ügyében, a polgármester válaszolt. Elmondta, a hivatal már eredetileg sem javasolta a lakóknak az átalakítást, ennek ellenére hozzáfogtak. A beruházó cég eltűnt, a lakók pedig ottmaradtak a fűtésre nem kész rendszerrel. A Győrhő vállalja a visszacsatolást a távfűtésbe, ez azonban lakásonként körülbelül 500 ezer forintba fog kerülni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Új bejáratok az egyetemen

A napokban megkezdődött a Széchenyi István Egyetem fejlesztési programjának infrastruktúrát érintő része. Tovább olvasom