Kisalföld logö

2018. 02. 21. szerda - Eleonóra 0°C | 1°C Még több cikk.

Új városi buszok

Kedvelt család lett a Credo, gyorsan népszerűek lettek a hazai gyártású autóbuszok. A család most speciális városi forgalomra készült taggal bővült.
illusztráció
Hétfőn mutatták be Győrött a Kisalföld Volán legújabb szerzeményét, a Credo autóbuszcsalád kifejezetten városi forgalomra kifejlesztett járművét. A tizenegy méter hosszú busz igen jó menettulajdonságokkal rendelkezik, üzemanyag-fogyasztása rendkívül alacsony. A tágas utastér, az alacsony padlózat kényelmes utazást, könnyű le- és felszállást biztosít az időseknek és a mozgássérülteknek is. Ebből a járműből egyelőre ötöt rendelt a Kisalföld Volán, hamarosan mindegyik elkészül. Három Győrött, kettő pedig Sopronban teljesít majd szolgálatot. A Credo család gyártója a Kravtex Kft.

Az új típus sorozat gyártását sokban segítette, hogy a győri buszok finanszírozásából az önkormányzat is részt vállalt. A Kisalföld Volán igényességét dicséri, hogy ezek a járművek már automata sebességváltóval készülnek. Rába merev mellső hidat építenek a járműbe, új a külső visszapillantó tükör, az első utasajtó működtetésén kívül számos kisebb, de fontos módosítás szolgálja a modern igényeket. A Credo buszok döntően magyar munká al, magyarországi beszállítók által gyártott részegységek felhasználásával készülnek. Az önhordó szekrényvázat például a mosonmagyaróvári Kühne Mezőgazdasági Gépgyár készíti, a futóművek a Rába rt. termékei, a padlókárpitokat és a műbőröket a Grabo Kft., egyes műanyag elemeit a Győri Műanyagipari Kft. szállítja. Az új típusú busz nem kis előnye még, hogy a hasonló, kifejezetten alacsony padlós járművek árának mindössze kétharmadába kerül.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Éjszakai fegyveres rablás Győrött

Forgótáras pisztollyal kényszerítették a rablók a bevétel átadására az egyik éjjel-nappal nyitva… Tovább olvasom