Kisalföld logö

2017. 10. 21. szombat - Orsolya 9°C | 16°C Még több cikk.

Új utcanevek bukkanhatnak fel Győrben

A januári közgyűlésen kiderül, hogy Győr közterületei, utcái milyen új nevekkel bővülhetnek. A közelmúltban elhunyt nótaénekesről utcát nevezhetnek el Gyirmóton.

A közgyűlés elé kerülő, Borkai Zsolt polgármester nevével fémjelzett előterjesztés szerint Győr négy városrészében "ruháznak" fel utcákat, közterületeket névvel.

Szabadhegyen a Banai úti kertekben lévő, a Napraforgó, Fagyal és Virágos utca környékén lévő szakasz elnevezése az ott lévő ingatlanba történő bejelentkezés miatt vált szükségessé.

Az érdekeltek egyetértettek a szakértők által ajánlott Somfa utca elnevezési javaslattal.

Ugyancsak lakcímbejelentéshez kérték az egyik új gyirmóti utca címének megállapítását, mely a Kenderföldi utcával párhuzamosan, a Gerle utcára merőlegesen megnyitott új közterület.

A Gyirmóti Részönkormányzat a Győri-Szabó József utca elnevezését kezdeményezte; az ismert nótaénekes előadóművész a közelmúltban hunyt el. Noha Győri-Szabó József Budapesten élt, gyermekkorát Gyirmóton töltötte.


Győri-Szabó József emlékére utcát neveznek el Gyirmóton.
Győri-Szabó József emlékére utcát neveznek el Gyirmóton.


Bácsa városrészben szintén új közterület nevének megállapítására érkezett kérelem. A Bácsai Részönkormányzat a Gyékényes köz elnevezést támogatta.

Révfaluban a Kócsag és a Tutajos utca kereszteződésénél található, eddig névtelen közterület elnevezésére az ott építkezők a helyi képviselővel egyetértésben pedig a Kormorán utca elnevezést ajánlották.

Kattintásra felkészülni: a januári győri közgyűlésről pénteken 10 órától a kisalfold.hu online tudósít - ne hagyják ki!

Olvasóink írták

  • 3. mendemonda 2012. január 25. 07:56
    „legalább akkor javítsák ki az elírásokat!”
  • 2. mendemonda 2012. január 24. 20:40
    „moderálva, köszönjük”
  • 1. urbaniastapista 2012. január 24. 20:20
    „A címlapkép miért győrújfalui?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kiugrott a győri rendőrség emeletéről a táskaletépő

A győri O. T.-né - táskaletépés közben elfogták -kihallgatás közben vécére kéredzkedett, majd kiugrott a rendőrkapitányság emeletéről. Tovább olvasom