Kisalföld logö

2016. 12. 09. péntek - Natália -4°C | 7°C

Új utazási igazolvány kell augusztustól

Nehezebben hamisítható, másolható utazási igazolványt kapnak a fogyatékosok, tartósan betegek.

A tömegközlekedésben nekik járó kedvezménnyel augusztustól már csak azzal élhetnek. Ha rosszul szerepelnek rajta az adataik, javítást kell kérniük.

A MÁV és a Volán-társaságok kérésére a Magyar Államkincstár lecseréli a magasabb összegű családi pótlékban, a fogyatékossági támogatásban és a vakok személyi járadékában részesülők utazási igazolványát. Többen már az elmúlt hetekben megkapták az újat. Ügyelniük kell arra, hogy utazáskor már azt tartsák maguknál. Érdemes megjegyezni azt is, hogy az új kártya mellé például jegyellenőrzéskor már kötelesek felmutatni a személyazonosságukat igazoló okmányt is.

A közlekedési társaságok még e hónapban türelmi időt biztosítanak, azaz júliusban még elfogadják a régi típusú igazolványt, de már csak akkor, ha a kedvezményt igénybe vevő a személyazonosságát igazolja. Takács Tibor, a Magyar Államkincstár regionális családtámogatási irodájának vezetője portálunknak elmondta, hogy kiskorúak esetében is a tartósan beteg, súlyosan fogyatékos nevére postázzák az új kártyát. Aki még nem kapta meg a jogosultak közül, jelezze ezt annál a kincstári igazgatóságnál, ahonnét az ellátást kapja.

– Többen jelezték, hogy az igazolványon szereplő adataik hiányosak vagy eltérnek a valóságtól. Ha nem a nevükben van a hiba, hanem a születési dátumban vagy az anya nevében, az nem befolyásolja a kedvezmény igénybevételét, mert a személyi igazolvány egyéb adataival egybevetve ellenőrizhető, hogy a jogosultnak szól az utazási kártya. Ennek ellenére egy személyi okmány másolatának beküldésével kérni kell az adatjavítást, hogy a következő igazolványt már helyes adatokkal állítsuk ki, de most a cserét nem kell kezdeményezni – hívta fel a figyelmet az irodavezető.

Ügyfélszolgálatok Győrben, Sopronban

A rászorulók kedvezményes utazásához szükséges új igazolvány ügyében a 96/509-370-es telefonszámon lehet érdeklődni és az államkincstár ügyfélszolgálataihoz lehet fordulni.

Győrben a Szabolcska utca 1/A alatt hétfőn, kedden, szerdán 8 és 15 óra (kivéve a hónap első hétfőjén), csütörtökön 8 és 18, pénteken 8 és 12 óra között, Sopronban a Kiss János utca 4. szám alatt kedden 8 és 15 óra között várják az érintetteket.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

˝Pingpong doki˝ utódai Rábapatonán

Elsősorban a szünidejüket töltő diákokat és azok családjait várták a pénteken és szombaton tartott… Tovább olvasom