Kisalföld logö

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 23°C Még több cikk.

Új trendek és kihívások a hazai felsőoktatásban

A Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája és a győri Széchenyi István Egyetem „Új trendek és kihívások a hazai felsőoktatásban"címmel 2011. május. 27-én, pénteken 9.50 órától műhelykonferenciát rendez.

A helyszín a győri egyetem „Bridge" Hallgatói és Oktatói Klubjának nagyterme (Győr, Egyetem tér 1.). A rendezvény szakmai partnere a Karrier Irodák Országos Kerekasztala, s a program az Universitas-Győr Nonprofit Kft., a Széchenyi István Egyetem Doktori Iskolái és az intézmény Tudásmenedzsment Központja közreműködésével és támogatásával valósul meg.

Nagy Dávid, a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának elnöke – aki a győri egyetem hallgatója - megnyitója után „a felsőoktatási intézmények versenyképessége" címmel dr. Rechnitzer János egyetemi tanár, a Széchenyi István Egyetem rektor-helyettese tart előadást. A felsőoktatási rangsorok módszertanát ismerteti dr. Fábry György, habilitált egyetemi docens, az ELTE rektor-helyettese. A központi diplomás pályakövetési rendszert és eddigi eredményeit mutatja be Németh Antal, az Educatio Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft. Felsőoktatási Osztályának vezetője. Dr. Rőfi Mónika, a Debreceni Egyetem főtitkára előadásának címe: Felsőoktatási intézmény a régió fejlődésének szolgálatában.

A 12 órakor kezdődő második részt „Diplomás pályakövetési rendszer a Széchenyi István Egyetemen" témakörű előadásukkal Kovács Zsolt és Tamándl László, a Széchenyi István Egyetem Karrier Irodájának munkatársai, PhD hallgatók kezdik. Szabó Imre, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Diákközpontjának igazgatója a hallgatói szolgáltatások szerepe a felsőoktatásban, Bónis Csilla, Csuka Gyöngyi és Kovács Bernadett, a Pannon Egyetem munkatársai „a felsőoktatási rangsorok a hallgatójelöltek intézményválasztási döntésében" kérdéskört elemzik.

A 14.30 órakor kezdődő szekciók előadói a hazai egyetemek e témakör kutatásával foglakozó doktoranduszai. Az I. szekcióban a felsőoktatás finanszírozása, az intézmények gazdasági kapcsolatait elemzik, a II. szekcióban az információk, jogok és migráció a magyar felsőoktatásban kérdéskört mutatják be.

Részletes program, információk, regisztrálás>>

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Oktatási együttműködés a révkomáromi és a győri egyetem között

A révkomáromi egyetem rektora a Széchenyi István Egyetem rektorával konkrét oktatási, tudományos együttműködés formáiról szerződést ír alá csütörtökön. Tovább olvasom