Kisalföld logö

2018. 03. 18. vasárnap - Sándor, Ede -5°C | 3°C Még több cikk.

Új térfigyelő kamera Győr-Marcalvárosban

A Nagy Testvér a PÁGISZ iskolánál figyel. Összesen már 87 kamera vigyáz Győrre.
Az Ikva u. végében, a PÁGISZ szakközépiskola épületére lett kihelyezve a város legújabb köztéri kamerája - tájékoztatta portálunkat Rózsavölgyi László, önkormányzati képviselő.

Győr különböző területein kihelyezett kamerák feladata, hogy a rendőrségi központból vezérelhetően képeket továbbítsanak az ügyeleten elhelyezett számítógépes rendszerbe.A kamera kihelyezését Rózsavölgyi László önkormányzati képviselő kezdeményezte, aki bízik abban, hogy az intézkedéssel növekedik az Ikva utcán és környékén lakók, valamint az itt tanuló diákok biztonságérzete.

A képviselő elmondta, hogy a PÁGISZ épületére felszerelt kamera nagy felbontású, forgatható, műszaki kialakítása lehetővé teszi a megfigyelést, azonosítást rossz fényviszonyok között is. A kamera képét a győri rendőrkapitányságra továbbítják, ahol a városban üzemelő 56 darab forgatható és 31 darab fix kamerával együtt működtetik.

A kamera kiépítési költsége 1,5 millió forint volt, amit az önkormányzat 2014. évi költségvetése biztosított.

Rózsavölgyi László önkormányzati képviselő és Hollenczer Lajos a PÁGISZ szakközépiskola igazgatója az új köztéri kamera előtt.
Rózsavölgyi László önkormányzati képviselő és Hollenczer Lajos a PÁGISZ szakközépiskola igazgatója az új köztéri kamera előtt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Több Citybusz kimarad(t) a reggeli győri csúcsban - szavazás

Az elmúlt hetekben gyakran 2-3 Citybuszjáratra is hiába vártak az utasok a reggeli órákban Győrben. A Volán szerint öregek a buszok, s egyre több esik ki a csatasorból. Tovább olvasom