Kisalföld logö

2017. 11. 21. kedd - Olivér 3°C | 9°C Még több cikk.

Új településrész épülhet

Győrság - Új településrész épülhet ki hamarosan Győrságon, miután az önkormányzat több mint öthektárnyi területet parcellázott fel.
A falu egyre népszerűbb a városból kiköltözők körében; nem véletlenül: csend és nyugalom várja az építkezőket, mindez alig tizenöt kilométerre Győrtől. A környék nem utolsósorban annak köszönheti növekvő keresettségét, hogy bár például Győrújbarát is hasonló közelségben fekszik, a telkek, ingatlanok árszintje szinte össze sem hasonlítható egymással.

Nem csoda, hogy a faluban évente 8–10 új családi ház épül, a beköltözők pedig ennél is többen vannak. A családosok számára sokat nyomhat a latban, hogy helyben működik az óvoda és az általános iskola alsó tagozata, a felsősöket pedig iskolabusz szállítja a töltéstavai iskolába. S bár sajnos a faluban is érezhető az a tendencia, hogy sokan inkább Győrbe viszik tanulni gyermekeiket, az iskola igyekszik mindent megtenni, hogy helyben tartsa a kicsiket: néptánc- és társastáncoktatást, ökológiai foglalkozásokat, kirándulásokat szerveznek.

Hamarosan bővülhet a falu, másfél éves előkészítés után ugyanis, miután a délkeleti részének külterületeit belterületbe vonták, új telkek tucatjait alakították ki. Összesen 47 teljesen közművesített, 720–1000 négyzetméter közötti telket kínál az önkormányzat.

– Az 55 ezer négyzetméteres terület külön vonzereje lehet, hogy több mint tíz százaléka, közel hatezer négyzetméter zöldterület marad, ide séta- és kerékpárutat, játszóteret tervezünk – mondta Ferenczi Zsolt polgármester. A zöldre egyébként is nagy figyelmet fordítanak Győrságon, jövőre például háromezer facsemetét ültetnek ki a közterületekre, évente kétszer pedig komoly szemétgyűjtést szerveznek.

Az érdeklődés már most nagy az új telkek iránt, a félszáz érdeklődőből tucatnyi várhatóan az elkövetkezendő hetekben alá is írja a szándéknyilatkozatot, s ha minden jól megy, jövőre elkezdődhet az első házak építése. Ha a beépítés eléri a nyolcvan százalékot, az új „lakónegyedet" elérhetővé teszi az önkormányzat a Győrság-Halomalját és Pázmándfalut összekötő útról is, ahonnan jelenleg földút vezet az érintett telkekhez.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Százmilliók a győri belvárosra

Győr - Több százmillió forintot fordít belvárosi utak, terek felújítására, átépítésére nyáron és ősszel a győri önkormányzat – jelentette be tegnapi sajtótájékoztatóján Németh Zoltán alpolgármester. Tovább olvasom