Kisalföld logö

2018. 01. 19. péntek - Sára, Márió 3°C | 7°C Még több cikk.

Új tantestület Kunszigeten

Több mint háromszáz pályázó pedagógus közül próbatanítással válogatták ki a legjobbakat a napokban, az új kunszigeti tantestületet, mivel a régi tanárok, tanítók közül egy sem marad az alapítványi tagiskolává váló intézményben.
Az iskolaátszervezésről lapunkhoz eljuttatott önkormányzati nyilatkozat összefoglalja az előzményeket is. „A kunszigeti képviselő-testület legfontosabb feladatának tartja, hogy nyolc évfolyamos általános iskolában helyben adjon lehetőséget a gyermekeknek a tanulásra. Az elmúlt években a kisiskolák finanszírozása csökkent, a tanulók létszámának csökkenése miatt így veszélybe került az egy-nyolc osztályos iskola önállósága. Hosszas és körültekintő egyeztetés után megállapodást kötött a testület az oktatási feladatok helyben megoldására a Vocational Academy Alapítvánnyal. A megállapodás messzemenőleg tartalmazza a község lakossága, önkormányzata, a tanulók, a szülők és a tantestület érdekét, biztosítja nyolc évfolyamban létszámhatárok nélkül a magas szintű oktatást. Szeptembertől Kunszigeten folyamatosan biztosított az iskolai oktatás a korábbi feltételekkel azonosan.

A Kunszigeti Általános Iskola jogutódja a Vocational Academy kunszigeti tagiskolája. A két tannyelvű iskolában az oktatás továbbra is ingyenes. A tanulók étkezését az önkormányzat támogatja. Értékeink, hagyományaink őrzése, a hitoktatás, az alapfokú művészeti oktatás folytatódik. A falu fejlődése, létszámnövekedés esetén lehetőség van az »önállóság« megteremtésére. Legfontosabb feladatunk, hogy szeptemberben minden elvárásnak megfelelően folyjék az oktató-nevelő munka Kunszigeten. Az átszervezést lezártnak tekintjük, az azzal kapcsolatos észrevételeket köszönjük."

Az iskola oktatóinak átvételét is biztosította a megállapodás, de abba az érintettek nem egyeztek bele, ahogy lapunkban megírtuk (Az egész tantestület távozik – július 13.). Helyükre csaknem háromszázötven, zömében fiatal pedagógus közül válogathatott az alapítvány. Más megyéből is érkeztek pályázatok, azok alapján végeztek először szűrést, majd felvételi beszélgetéseket tartottak. Azért, hogy a leginkább megfelelőek között jól döntsenek, próbatanításra kérték őket. Nagy Ottó Lászlónak, a Vocational Academy alapítójának elmondása szerint a gyerekek ezeket az órákat nagyon élvezték.

A kiválasztásban részt vett a képviselő-testület is. A tantestületet augusztus elsején este hat órától mutatják be, ahogy a Vocationalnél az szokásos, olyan szülői értekezleten, ahova a gyerekeket is meghívják.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Cant’ Art új éneklemeze

Győr - Tizenhat éve énekelnek együtt, a Cant’ Art énekegyüttes koncertjeit a város zenei… Tovább olvasom