Kisalföld logö

2018. 01. 17. szerda - Antal, Antónia 1°C | 5°C Még több cikk.

Új szolgáltató jön a szemétért Győrben és térségében - fotók, videó

Az ügyfelek a változást alig fogják észrevenni, mert a rendszer ugyanaz marad.

Július elsejétől a Győr-Szol zrt. helyett a társaság tulajdonában lévő Győri Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. végzi a hulladékszállítást Győrben és a Győri Nagytérségi Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társuláshoz tartozó 111 településen.

Az ügyfelek a változást alig fogják észrevenni, mert a rendszer ugyanaz marad, még a szemétszállításban dolgozók is ugyanazok lesznek, csak más logó kerül a járművekre és a számlákra más cég neve. Azoknak van teendőjük, akik a hulladékszállítás díját bankunkon keresztül, úgynevezett csoportos megbízással utalják.

Hulladékszállítás - Új szolgáltató. Fotó: Cseh Róbert

Pénzintézetüknek új felhatalmazást kell adniuk, az ehhez szükséges tudnivalókat nyomtatványokat elküldik részükre. S a gazdálkodó szervezetek, közületek számíthatnak arra, új szerződést kell kötniük.
A változtatásra azért volt szükség, mert a törvényi előírások szerint július 1-től csak nonprofit társaság végezhet hulladékgazdálkodási közszolgáltatást.

Az új kft. az ehhez szükséges engedélyeket már beszerezte és bemutatta vezetőit. Széles Balázs ügyvezető igazgató, aki tíz évig egy fuvarozással foglalkozó cégnél dolgozott középvezetőként, elmondta, hogy a Győr-Szol szakmai felügyelete alatt, leányvállalatként végzik tevékenységüket.


Videó: Cseh Róbert


A gazdasági vezető dr. Dimény Zsuzsanna közgazdász, a műszaki vezető Kövecses Péter lett, aki 14 éve foglalkozik hulladékgazdálkodással, logisztikával.

A lakosok továbbra is a Győr-Szol ügyfélszolgálataihoz fordulhatnak a hulladékszállítással kapcsolatosan (96/50-50-55, 96/50-50-50, Orgona és Jókai utcai, az ETO Parkban lévő iroda).

Emellett a sajtótájékoztatón arról is szó volt, hogy két új járművet is használnak a szemét összegyűjtése során, amelyek kisebbek a megszokottaknál. Kevesebbet fogyasztanak, így olcsóbban megoldható azokon a részeken a hulladékszállítás, ahol nem nagy mennyiséget kell kiüríteni a kukákból.

S a belvárosban, a rosszabb minőségű utakon könnyebben közlekedhetnek. Ezekbe 10-12 tonna helyett 4-5 és 1-2 tonna hulladékot fér el.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Buszsofőrt ütött meg egy férfi Győrben a szökőkútnál

A feldúlt férfi felugrott a buszra és a vezetőt a kanyarodási szabályok miatt felelősségre vonva… Tovább olvasom