Kisalföld logö

2017. 01. 24. kedd - Timót -6°C | -3°C Még több cikk.

Új Reflex-programok – A Földért forog a Klímakorong

Győr - Bemutatták a Reflex Környezetvédő Egyesület két új programját: a Nyugat-dunántúli Regionális Civil Tanácsadó Szolgálatot, valamint a Klímakorong című kiadványt.

A civil szervezetek jogi tudatosságát és a régiótudatot szeretné erősíteni a Nyugat-dunántúli Regionális Civil Tanácsadó Szolgálattal a Reflex. A győri zöldek a Nemzeti Civil Alapprogram pályázatán nyertek megbízást a program kidolgozására és működtetésére.

Dr. Kalas György, a környezetvédelmi egyesület jogásza elmondta: a hagyományos szolgáltatótevékenység (jogi, pénzügyi tanácsadás, információ beszerzése és továbbítása, pályázatfigyelés) mellett a program célja még, hogy közérthetően dolgozza fel azokat a jogi tevékenységi formákat, amelyek hatékonyan segíthetik a régió civil szervezeteinek társadalmi szerepvállalását.

A főként gyermekeknek szánt Klímakorongot Horváth Ferenc, a Reflex munkatársa mutatta be a sajtónak. Fotó: Bertleff András

A program részeként a reflexesek honlapot – www.civilhalo.gyor.hu – hoztak létre, amelyen a projekttel kapcsolatos tudnivalók mellett a folyamatosan frissített hírek, események, pályázatok, segítségként a civil szervezeteket érintő jogszabályok, beadvány- és iratminták, tanulmányok, brosúrák és adatbázisok is megtalálhatók.

Bemutatták a sajtónak a Klímakorongot, a Reflex és az Ökológiai Stúdió Alapítvány legújabb kiadványát is, amellyel a zöldek főként a gyermekek figyelmét szeretnék felhívni a légkörbe kerülő üvegházhatású gázok egyre növekvő mennyiségére, annak következményeire. Horváth Ferenc, az egyesület munkatársa hangsúlyozta: a gyerekek maguk is könnyen kiszámolhatják, hogy a család háztartása mennyi üvegházhatást okozó szén-dioxid gáz kibocsátásáért felel.

Az értékelési útmutató pedig abban segít, hogy kell-e javítani az energia- felhasználási szokásaikon.

„Kiforgatható" az is, hogy a változtatás mennyivel csökkenti az üvegházhatású gázok kibocsátását, illetve milyen közlekedési módot, milyen fűtési módot kell választaniuk ahhoz, hogy a kívánt mértékben csökkenjen az általunk okozott kár. A kiadvány beszerezhető a Reflex győri elérhetőségein (Bartók Béla út 7., telefon: 96/316-192).

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem határozhat a szabadság egészéről a munkaadó !

Győr-Moson-Sopron - „A bért megemelték, de a műszakpótlékot csökkentenék cégünknél”;… Tovább olvasom