Kisalföld logö

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 25°C Még több cikk.

Új polgármestert választottak Láziban

Lázi - A lázi időközi választásokon a lakosság 7 szavazat különbséggel Makkné Somjai Nórát választotta polgármesterré. A választás rendben lezajlott, az urnák zárásáig 342-en adták le szavazatukat a 463 választásra jogosult lakosból.
A vasárnapi időközi választásra azért volt szükség, mert a képviselő-testület augusztus közepén feloszlatta magát. Az öt képviselői helyre tizenhárman pályáztak, közülük négyen a feloszlatott testület tagjai. A polgármesteri posztért ketten indultak: Fekete Teréz eddigi polgármester és kihívója, Makkné Somjai Nóra. 

A választópolgárok reggel hattól este hét óráig adhatták le voksukat. Kettejük közül ezután a kihívó irányíthatja polgármesterként a bakonyi települést. Míg a korábbi polgármester 168, addig az új 175 szavazatot kapott. A választás zavaró esemény nélkül rendben lezajlott, a képviselőkre leadott szavazatok összeszámlálása jelenleg (21:20) még tart.


Láziban az urnák zárásáig 342-en adták le szavazatukat a 463 választásra jogosult lakosból. Képünkön egyikük, Velekei Ferencné. Fotó: H. Baranyai Edina

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A szlovákok figyelnek minket a határon

A szlovák rendőrség figyelni fogja a magyar-szlovák határt a Jobbik forgalomkorlátozó akciója… Tovább olvasom