Kisalföld logö

2017. 03. 25. szombat - Irén, Irisz 7°C | 12°C Még több cikk.

Új Peugeot-oktatóközpont létesült a megyeszékhelyen

A Peugeot Hungária új oktatóközpontot létesített a győri Lukács Sándor Szakközépiskolával.

Így biztosítja a Peugeot-szervizek szakembereinek utánpótlását, illetve folyamatos továbbképzését.

Az iskola Észak-Dunántúl legnagyobb szakközépiskolája, a nappali tagozaton 1400-an tanulnak. Egyéb más szakmákon túl az autóiparban létező szakmák közül mindegyiket a legmodernebb technikai eszközökkel oktatják: autószerelő, járműelektronikai műszerész, karosszérialakatos, fényező, gépgyártás-technológus.

Az iskola két oktatótermet bocsátott a Peugeot rendelkezésére, ezek közül a 200 négyzetméterest tanműhellyé, a másik, 80 négyzetméterest elméleti oktatóteremmé alakította át a Peugeot Hungária. A Peugeot a felújítások során a műszaki és egyéb szabványokat maximálisan figyelembe véve, a Blue Box arculati elemeivel gazdagította az oktatóterem bejáratát, illetve a műhelyt.

A létesítmény felújítása nettó 5,2 millió forintba került, amely magába foglalja többek között az elektromos rendszer, valamint a padló cseréjét, a festést, mázolást és a füstelvezető rendszer kiépítését.

A tanműhely berendezésére, felszerszámozására, vagyis három emelő, négy satupad, négy szerszámkocsi, három diagnosztikai műszer (PPS), valamint gépjárműjavításhoz szükséges felszerelésekre és célszerszámokra nettó 16,1 millió forintot költött a Peugeot Hungária. Ezen túl több, már meglévő eszközt telepített Győrbe: kerékszerelő gép, kerékcentrírozó gép, működő motormakettek, sebességváltó makett, oktatópanelek.

Az oktatóterem – közvetlenül a tanműhely mellett – 25–30 tanuló egyidejű foglalkoztatására alkalmas. Ebben a teremben minden padhoz internetcsatlakozás tartozik, illetve oktatási anyagok lejátszására alkalmas projektorral, DVD-lejátszóval és korszerű hangtechnikával szerelték fel.

Mindezeken felül  a Peugeot oktató járművekkel is ellátta az iskolát: a tanulók rendelkezésére áll egy 1007, egy 307, három 407, egy 406 és egy 607 típusú Peugeot autó.

Az intézmény és a Peugeot Hungária közötti szoros együttműködést bizonyítja az is, hogy az iskola jelentős kedvezménnyel és kedvező fizetési konstrukcióval vásárolhatott nemrég egy Peugeot Boxer minibuszt.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Igen a győri költségvetésre

Ötórás vita után fogadta el Győr idei költségvetését a városi közgyűlés. Az utolsó pillanatban csaknem 110 millió forint helye változott meg az eredeti tervezethez képest. Balogh József megjegyezte, hogy a megyeszékhely 1990 óta nem költött annyit felhalmozási kiadásokra, mint most. A polgármester beszélt arról is, hogy az intézményeknél 150 gazdasági szakember válhat feleslegessé. Tovább olvasom