Kisalföld logö

2018. 04. 26. csütörtök - Ervin 12°C | 24°C Még több cikk.

Új párt mutatkozik be Győrben: céljük az emberi méltóság visszaállítása

Az Aquila párt az emberi értékek érvényesítése mellett teszi le voksát, keresztényi, de nem bigott értékrendet követ.


"Az Aquila Pártot a Fővárosi Törvényszéknél jegyezték be, a végzés szövege szerint is elkötelezett keresztényi, de `különös formájú´ párt, mivel erősen nem bigott és nem farizeusi, hanem valós erkölcsiség adja az életviteli alapot számunkra.

Így a hazugság, szeretetlenség, az utcán való zavarkeltés, tüntetés, egymás elleni gyűlölködés szítása távol áll tőlünk. Ehelyett hiszünk az előadások, a csendes meggyőzés, beszélgetések meggyőző erejében" - kezdte a párt bemutatkozását Varga Péterné, az Aquila elnöke.

"Célunk: az emberi méltóság visszaállítása, az emberi értékek érvényesítése, és az gazdasági, szociális, oktatási, egészségügyi rendbetétele.

Programunk a honlapunkon megtekinthető, több mint 70 oldal. Alapító tagságunk 29 fő, ebből 16 fő Istennek tett örökfogadalmat - templomban, pap előtt -, Isten iránti hűségre esküdött.

Az Aquila korábban egyesületként 13 évig működött, de az egyesületi tevékenységünket a pártmunka mellett is folytatjuk. Így az oktatás, nyelvtanítás, korrepetálás napi szinten zajlik, valamint karitatív munkát is végzünk kórházakban, haldoklókat lelki segítségben részesítünk" - zárta szavait Varga Péterné.

Az Aquila Párt győri bemutatkozását az Árkád melletti Városréti piacon szeptember 7-én (szombat) 8.30-tól tartja. 

Olvasóink írták

27 hozzászólás
12
 • 27. WeiseÖdenburg 2013. szeptember 09. 08:32
  „26. gvandor 2013.09.08. 12:22
  Változatlan a véleményem,arra jó a "friss" pártocska, tovább osztja a többfelé húzó magyar állampolgárokat./választópolgárokat/”
 • 26. gvandor 2013. szeptember 08. 12:22
  „Don: a sas, mint Krisztus szimbólum nem a New Age-től van, az már előbb létezett, mint bármely mai szellemi áramlat. Bizonyíték van rengeteg, sok templomban megtalálod ezt a szimbólumot az országban. János apostolnak a szimbóluma a SAS, hol volt akkor ezoterika, New Age? Nem vettünk át semmit a New Age-től, azok merítenek régmúlt idők forrásaiból.
  Amit pedig a farizeusságról, képmutatásról, és egyebekről írsz, az azért abszurd, mert olyan vádakkal illetsz embereket, amit nem követtek el, csak te eleve feltételezed róluk, hogy el fogják követni, és erre alapozva pálcát törsz fölöttük pálcát.

  Mankapunka: igazad van, ami vallási, az már alapból rossz. Ne ölj, ne lopj, ne csald el más feleségét férjét, legyél rendes, és szeresd embertársaid, ez elég gáz életprogram.
  Remélem viccnek szántad, hogy a háborúk valódi oka a vallás. Felhasználják ürügyként, de ha nem lenne vallás, lenne más ok, mint pl. Irakban nem létező ömegpusztító fegyverek annak idején. De a háborúk manapság nem vallásról szólnak; területről, nyersanyagok, hatalom, befolyás stb.

  Ödenburg, gondolom te sokat állsz a tükör előtt, és veregeted a vállad, hogy milyen szellemes vagy. A humorod lenyűgöző. Azért ne gondold, hogy aki nem túlzottan nacionalista, csak egészséges mértékben, az liberális, és köntösbe bújásról meg nincs szó, nyíltan megmondják amit akarnak.

  Ami meg a nevet jelenti, néhány embert irigylek ezért, a párttal az a legnagyobb gondjuk, hogy nem magyar a neve. Remélem az összes magyar nevű párt tevékenységével meg vannak elégedve, beleértve az
  MSZMP-t is.

  Legs: szerinted Jézus nem akarja az emberi méltóságot visszaállítani, és normális, erkölcsös,
  élhető országot, ahol aztán a hit is helyreállhat?”
 • 25. kokolorbi 2013. szeptember 07. 15:12
  „19. DON 2013.09.06. 19:52
  Gratula!!!”
 • 24. kokolorbi 2013. szeptember 07. 15:09
  „15. WeiseÖdenburg 2013.09.06. 18:25
  Bizony,bizony sok volt a tequila. :D”
 • 23. kokolorbi 2013. szeptember 07. 15:06
  „11. nikodemus 2013.09.06. 16:34
  Kedves nikodemus, rendkívül lenyűgözött magasröptű hozzászólásod. Szerencse, hogy mindig vannak okos emberek, hogy emelik e dekadens fórum színvonalát. Annyira kár, hogy keveset nyilvánulsz meg.”
 • 22. WeiseÖdenburg 2013. szeptember 07. 10:23
  „Kérem ez semmi ! Pusztai Erzsébet is visszatér a politikai porondra ! JESZ néven az MDF utód pártjaként berobbanni a
  magyar közéletben. Gondolom az MDF által hagyott jelentős adósságot is átvállalják.Az MDF rendszerváltó programját követeik nagyot már nem tudnak alkotni. A cukorgyárat eladni csak egyet tudnak. mezőgazdaságot sem lesznek szétverni
  ,mert szét van verve a hátériparával együtt,növényolaj,konzerv gyárak,malom ipar és sorolhatnánk. Az Antali örökséget
  a nagy munkanélküliséget,nem képesek továbbfokozni,bár kitudja? Magyarországra nem kell külső agresszor az országszétverésére. A most előbújó kis pártok és árnyékukban megjelenő "prominensek" jobb munkát végeznek,mint az illetékesek tették pl. Irakban !”
 • 21. ATX 2013. szeptember 07. 09:33
  „"céljük" Szépen, jól magyarül!”
 • 20. WeiseÖdenburg 2013. szeptember 06. 21:10
  „19.Don 2013.09.06. 19:52
  Ha valaki írásod lényegét nem érti az szavazzon a Népfrontra !”
 • 19. DON 2013. szeptember 06. 19:52
  „Hát először is itt ez az alábbi bemutatkozó sor:
  "Az AQUILA a szimbólumrendszerben a királyt, mint a Fény Fiát jeleníti meg. A kígyó ellentétpárja. A feltámadást is szimbolizálja, valamint az igazság jelképeként Krisztust is. A Sas és a karmai között tartott hal együttese Krisztusra utal, aki a hívők lelkét a mennyekbe ragadja. A SAS a Fény felé száll, ennek hasonlatára mi is Isten Világosságát akarjuk a világba visszahozni."
  Ezt végigolvasva a minimum érettségivel rendelkező ember először elcsodálkozik, aztán kínjában röhögni kezd. A fenti bekezdés már eleve egy olyan társaságot takar, akik a XX. században elburjánzó öngyilkos szektákat is kitermelő kétségbeesett embereket soraikba gyűjtő nonprofit vállalkozási formába, jelen esetben pedig a minél nagyobb haszon reményében párttá alakulva exisztálnak. Jézus meg a sas? Fény Fia? Most vagy csak azért nyúltak a new age-s szókincshez, mert a hagyományos megjelöléseket a KDNP már kisajátította, vagy ezek nagyon szimbolikusan el akarnak kerülni mindenféle összemosást mindenkivel, és szegény hülyék belekeveredtek egy csapdába, amiből kijönni már ők sem tudnak. Ráadásul már vagy harminc éve, amikor nyegyedikben kitalálták ezt az egészet hittanórán. Katolikusként indultak, de nagyon jól tudjuk, hogy Marily Manson is így kezdte. Remélem, azért ők nem vetették ki a lengőbordáikat. Mondjuk előnyük a jelenlegi politikai ellenfelekkel szemben az, hogy náluk az Isten a főnök - vele szemben azért nehéz nyerni, valljuk be, még Viktornak is gondot okozna.
  Programjuk pedig végtelen egyszerű: felborítják a sakktáblát, közpénzen vesznek egy újat, amin aztán fekete-fehérben játszanak majd ők, a saját bábúikkal. Tényleg ennyi, mert ezek után már azt sorolják, hogy ők mik nem. Persze ez sem sikerült teljesen, hiszen a programban kifejezésre juttatott borogatást és tabula rasa-t úgy képzelik el, hogy a jelenlegi palettával determinálják magukat. Ők nem ezek, ők nem azok, csak egyek: becsületesek. Viktor is így kezdte. Meg a Feri is. Ami azért jó hír: ők is fognak konzultálni a néppel, mert nekik fontos az emberek véleménye. Különben is, 13 éve együtt bratyiznak, ezért ők tutira nem fognak mutyizni!
  Érdekes az a rész is, amiben azt taglalják, honnan veszik a lóvét: elsősorban bíznak a főnökben (Isten), majd abban, hogy az országban még nem sikerült mindent ellopni, végul pedig keresztényi szeretetből elveszik azoktól, akik eddig tőlünk loptak. Mi ez, ha nem képmutatás? Mert ugye azt a pénzt nem fogják visszaadni nekünk, megtartják maguknak, a mi érdekünkben. - Valaki farizeust mondott?”
 • 18. WeiseÖdenburg 2013. szeptember 06. 19:16
  „Már értek mindent.Civil szervezetként a haldoklókat segítette !Mind a 29 -en haldokló nemzetünknek nyújtanak lelki vigaszt.
  "Az AQUILA Egyesület folytatásaként létrehoztunk az AQUILA Pártot - tizenhárom évig karitatív, oktatási," haldoklókat" lelki segítségbe részesítő, szociális feladatokat ellátó civil szervezet volt."
  Egy jó gondolatuk van elítélik a tervezett Szíriai bombázást.!
  Putyin ma nagyon megítélte Obamát! Közölte vele az orosz medve,mit fog cammogni,ha ugrál a kengyelfutó gyalogkakukk.”
 • 17. Legs 2013. szeptember 06. 18:45
  „Érdekes egy párt ez.Nem bigott,de nem is farizeus.Céljuk a :"az emberi méltóság visszaállítása, az emberi értékek érvényesítése, és az gazdasági, szociális, oktatási, egészségügyi rendbetétele.Hol van itt Jézus?”
 • 16. Legs 2013. szeptember 06. 18:39
  „15. WeiseÖdenburg 2013.09.06. 18:25
  Akkor ne is vagyok olyan buta Dr ÚR?”
 • 15. WeiseÖdenburg 2013. szeptember 06. 18:25
  „14. Legs 2013.09.06. 18:08
  Eredetileg Tequila nevet tervezték felvenni,de üzemi baleset okozta az elírást AQUILA Párt-ra.
  "pártként tiltakozunk a farizeusi gondolkodás ellen, és az ájtatosság minden
  megnyilvánulásától távol tartjuk magunkat.
  Nem
  szeretjük
  a
  túlzott nacionalisták
  at "
  Liberális köntösben bujtatott magát vallásosnak hirdető,valaki által szorgalmazott szavazat megosztó szervezet.
  Kb. Olyan mint a " Független Szabad Királyi Kommunista Párt !”
 • 14. Legs 2013. szeptember 06. 18:08
  „Hát én nem tudom.Jézust a Názáretit megkérdezték-e,hogy mi a véleménye arról.hogy pártot alapítottak a nevével?”
 • 13. Legs 2013. szeptember 06. 17:44
  „11. nikodemus 2013.09.06. 16:34
  Ha szerinted itt mindenki ostoba akkor bölcs ember lévén ne reagálj rá.Senki se kérte.”
 • 12. Legs 2013. szeptember 06. 17:40
  „Ezen nemes gondolkodású emberek honlapjáról másoltam a szöveget..Másolás,beillesztés,és ez jött ki:"
  5
  AQUILA Párt
  ként milyenek nem vagyunk
  , mit nem teszünk
  ?
  ?
  Krisztust hív
  ő
  pártként tiltakozunk a farizeusi gondolkodás ellen, és az ájtatosság minden
  megnyilvánulásától távol tartjuk magunkat.
  Nem
  szeretjük
  a
  túlzott nacionalisták
  at
  ,
  nem
  vagyunk
  new
  -
  agesek,
  sem ezoterikusa
  k.”
 • 11. nikodemus 2013. szeptember 06. 16:34
  „Bár az előttem szólok nem ütötték meg azt a színvonalat, amit érdemesnek tartok arra, hogy reagáljak rájuk, mégis, ismerve az Aquila tagokat, szeretném a következőket megjegyezni:
  1.: Az egyesület párttá alakítása mögött nincsenek sunyi érdekek (nem hitgyüli). Erre bizonyíték többek között az, hogy nem találkozunk velük nagy reklámfelületeken, nincs ilyenekre pénzük.
  2.: A többi párttal ellentétben éppen az Aquila az egyetlen, ami nem ködösít, hanem a világos programját egy éve megosztotta az interneten.
  3.: Az Aquila nevet több mint 10 éve használják (ekkor még eszükbe sem jutott az, hogy valaha pártot alakítanak). Ez a név rájuk ragadt, sokan ismerik, így kár lett volna egy magyar nevet kitalálni helyette. Amúgy mindenki tudja, hogy Sas-t jelent.
  4.: Mivel ismerem őket, tudom, hogy minden fanatizmus távol áll tőlük. A békét hirdetik. Érdemes elolvasni a legutóbbi MTI-közleményüket. http://os.mti.hu/hirek/89353/az_aquila_part_kozlemenye
  Ennyi.”
 • 10. Mankapunka 2013. szeptember 06. 15:59
  „Sztibi atya”
 • 9. Legs 2013. szeptember 06. 15:54
  „4. WeiseÖdenburg 2013.09.06. 09:50
  :DDD”
 • 8. kerteszb 2013. szeptember 06. 12:31
  „A tömjénzsóti lesz a főpap?”
27 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Veszélyes vegyi anyagok szivárgása miatt kiürítették a győri élményfürdőt - fotók

Kén-és sósav gőze szivárgott fel az uszodaszintre a Rába Quellében csütörtökön. Tizennégy embert… Tovább olvasom