Kisalföld logö

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 20°C Még több cikk.

Új parkolók a Bisingerben

Győr - Új parkolási formát alakít ki Győrben a Bisinger sétányon a Komszol. Az út mellett párhuzamosan leálló autók mellett eddig alig fértek el a közlekedők. Rövidesen 65 ferde és 8 párhuzamos parkoló várja az autósokat. Összesen 13-mal több, mint eddig.

A Győri Kommunális Szolgáltató Kft. (Komszol) megkezdte a Bisinger sétány mellett található egyirányú utcában a parkolóhely-átalakítás második ütemének megvalósítását. A társaság szóvivője, Nagy Csaba elmondta lapunknak, a város élhetőségének javítása és a terület jobb kihasználása érdekében alakítják ki és át a parkolóhelyeket. A munkák során figyelembe veszik a park fáinak és növényzetének védelmét.
A szóvivő tájékoztatása szerint az úttal párhuzamosan futó parkolósort felváltja a 45 fokban döntve kialakított beállóhelyek rendszere. A helytakarékos megoldással a Bisinger sétány park felőli oldalán 65 ferdén és 8, az úttal párhuzamosan felfestett parkolóhelyet alakítanak ki. Így 13 beállóval lesz több, mint jelenleg.

Ebből a Komszol szakemberei tavasszal – a munka első ütemében – a park Nádor aluljáró felőli szélétől a teniszpályáig 4 ferde, a teniszpálya mentén 6, az úttal párhuzamos, és a Bisinger sétány 24-es házszámig további 14, szintén ferde beállóhelyet már megépítettek.
– A munka most innét folytatódik az eddigiek mintájára, a Baross híd felé haladva várhatóan október közepére készül el az összes parkolóhely az utcában. A kukatároló edények helyét külön alakítjuk ki, mégpedig úgy, hogy az a lakóknak és a közszolgáltatónak is megfelelően használható legyen – magyarázta Nagy Csaba.

Az út mentén húzódó, sok helyen korrodált és nem esztétikus látványt nyújtó dróthálót az utca teljes hosszában felszámolják.
– A kivitelezést végző szakembereink különösen ügyelnek arra, hogy a park növényvilágában ne essen kár, s a kivitelezés során a metszési munkákat is elvégzik. A beruházás összesen mintegy húszmillió forint értékű, befejezésével mérséklődhet a gyakran tapasztalt zsúfoltság – mondta el Nagy Csaba, majd hozzátette:
– Kérjük a gépkocsivezetőket, hogy a munka befejezéséig ne használják parkolásra a Bisinger sétány melletti megállóhelyeket. Erre az időszakra a Jókai utcai parkolóház ajánlott parkolásra.

Tóth Gyula

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tíz újabb autóbusz a győrieknek

Győr - Tíz új, modern, alacsony padlójú autóbusszal gyarapodott a győri tömegközlekedés. A… Tovább olvasom