Kisalföld logö

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 26°C Még több cikk.

Új parkolóhelyek Győr-Adyvárosban - videó

A Szigethy A. 97-107. panelház mögött már tavaly átadtak hét új parkolóhelyet, most ezt további hárommal bővítették.

A Szigethy A. u. - Szabolcska u. - Körkemence u. környezetében a parkolóhelyek hiánya nehezíti gyakorta a lakók mindennapjait, ezért az elmúlt 10 évben mintegy 50 új parkolóhelyet alakítottunk ki a környéken - mondta el Radnóti Ákos adyvárosi önkormányzati képviselő, aki ezekből aztán a legutóbbi időszak fejlesztéseit említette meg: közvetlenül a Szigethy A. 97-107. panelház mögött, ahol több, mint 300-an laknak, már tavaly átadtak 7 darab új parkolóhelyet, most ezt további hárommal bővítették. Sőt a környéken felfestésre került az összes parkolóhely is, hogy ezzel lehetőség legyen a szabályos parkolás betartására, illetve a szabálytalanságok elkerülése végett oszlopozásokra is sor került a forgalomtól elzárt területeken.

Videó: Cseh Róbert

Radnóti Ákos hozzátette, a parkolók bővítése mellett nagy hangsúlyt fektettek arra is, hogy itt és a szomszédos Szabolcska utcában is sor kerüljön számtalan burkolatjavítási munkálatokra: járdajavítás, akadálymentesítés, a murvával borított, házak közötti beállók újbóli feltöltése, a már említett parkolóhely-felfestések itt a Szabolcska utcában is, ahol idénre elkészült a beígért zebra is a Török István utca sarkánál, s kihelyeztek a zebrák köré nagyméretű fényvisszaverő táblákat is a gyalogosok biztonsága miatt, mivel az utca elején és végén is iskola van. Az utcában pedig már 2 éve kicserélték a közvilágítást is, mintegy 30%-kal nagyobb fényt adóra, így a környéken komplex fejlesztések valósulhattak meg.

A szomszédos Körkemence utcában tavaly 3, majd idén is 3 új parkolóhelyet adtak át tette hozzá Radnóti Ákos, s elmondta, hogy adyvárosi választókörzetében a Barátság Parknál is átadtak idén 10 új parkolóhelyet, s mindenhol elkészült a parkolóhelyek felfestése is a körzetben, így összességében sokat javítottak a parkolási helyzeten, s a cél, hogy a következő években is ezt megtegyék.

Az útfenntartási munkákkal kapcsolatban Prédl Antal az Útkezelő Szervezet intézményvezetője elmondta, hogy a városban lévő mintegy 30 km hosszú kerékpárút hálózaton belül sok olyan szakasz van, melyek 20-30 éves burkolattal rendelkeznek, így foglalkozni kell a kerékpáros közlekedést kiszolgáló, már meglévő kerékpárutak burkolatjavításával.

Új parkolóhelyek Győr-Adyvárosban

Idén több, mint 60 millió forintot költöttunk a javításukra, a legtöbb helyen gépi bedolgozású aszfaltréteg készítésével többek között a Szigethy Attila úton, a Kálvária úton, a Mártírok útján.

A Szigethy Attila út Szabolcska utca és Tihanyi Árpád út közötti szakaszán (a már fent említett parkolókkal bővített helyszínek körül) - a páratlan oldalon - a közös felületen osztozó gyalogos- és kerékpáros sáv felújítását szükséges volt elvégezni, mert a platánfa sor gyökérzete felnyomta az aszfaltot, megakadályozva az aszfaltfelület víztelenítését, továbbá a kerékpárosok számára rendkívül kényelmetlen érzést okozott a hullámos burkolaton a biciklizés.

A megoldást abban találtuk meg - tette hozzá -, hogy az egész járda-kerékpárút felületet 1,5 méterrel a házak felé helyeztük át, így az új kerékpárút felület messzebb került a fák gyökérzónájától és a gépi aszfaltbedolgozás révén jó minőségű felület jöhetett létre.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megtalálta az ellopott tüzelőt a győri nyomkövető kutya

Egy győri családi ház udvaráról mintegy öt köbméter akácfát loptak el. Tovább olvasom