Kisalföld logö

2018. 04. 19. csütörtök - Emma 9°C | 23°C Még több cikk.

Új otthon az időseknek

Százharmincmillió forintjába került Győrnek a Cuha utcai bölcsőde idősotthonná alakítása. A korszerű épületet a minap vették birtokba a munkában megfáradt emberek.
A megyeszékhelyen folyamatosan nagy igény mutatkozik az idősek elhelyezésére – akárcsak országszerte – szociális otthonokban. A bölcsődei igazgatóságtól az önkormányzat a Cuha utcai bölcsődét két esztendeje vette át, tavaly Horváth Sándor építész elkészítette a terveket, az engedélyeztetés után pedig elkezdődtek a munkálatok.
Mint azt Panker Mihálytól, az Egyesített Szociális Intézmény igazgatójától megtudtuk: az otthon negyvennégy személyes, két- és háromágyas szobákból áll.
Az intézmény már a nyitáskor teljesen megtelt a hetven és nyolcvan év közötti lakókkal, akiket kétszáznegyven személyes várólistáról választottak ki. A korszerű épületben tizennyolc dolgozó látja el az időseket. A bekerülteknek egyszeri hozzájárulást nem kellett fizetniük, a térítési díj pedig havonta 36 ezer forint.
Páternoszter Piroska, a Győri Polgármesteri Hivatal egészségügyi és szociális irodájának vezetője érdeklődésünkre elmondta: a város 2003 – 2009-es rekonstrukciós programjában szerepel egy újabb szociális idősotthon építése.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gönyű: határ nélkül

A Győrrel szomszédos Gönyű a Duna túlpartján fekvő Kolozsnémának ajándékozott millenniumi zászlót és… Tovább olvasom