Kisalföld logö

2018. 03. 19. hétfő - József, Bánk -8°C | 2°C Még több cikk.

Új műsorok és díjemelés

Új programokkal színesedik a műsorkínálat, s jövőre nő a kábeltelevíziós szolgáltatási díj – hangzott el a ViDaNet rt. győri sajtótájékoztatóján. A megyeszékhelyen egyre népszerűbb a lakosság körében a KábelNet.
– Az elmúlt néhány évben jelentősen emelkedtek a kábelszolgáltatás díjai, jövőre viszont csak „szerényebb" tarifanövekedéssel kell számolni – mondta a győri sajtótájékoztatón Bercsényi Péter, a ViDaNet Kábeltelevíziós Szolgáltató Részvénytársaság vezérigazgatója.

Az infláción túl a műsor- és jogdíjak 13–14 százalékos emelkedése a meghatározó, továbbá az is, hogy a szolgáltatás áfatartalma 12-ről 15 százalékra növekszik.

E kedvezőtlen tényezők ellenére is a szolgáltatások díjemelése januártól nem éri el átlagosan a 10 százalékot – a többletköltségek nagy részét ugyanis tulajdonosi döntés alapján a cég átvállalja.

Filmek és humor

Új programok kerülnek december 31-től a programkínálatba. A II. csomagban lesz a Travel Chanel, ami látványos formában kínál üdüléssel, utazással kapcsolatos műsorokat. A III. programcsomagban új lesz az f plusz és az m plusz csatorna. Előbbi nagyjátékfilmeket sugároz, utóbbi pedig a humor csatornája, egyebek között olyan nagysikerű vígjátéksorozatokkal, mint a Waczak Szálló vagy az Egy úr az űrből. Újra láthatók lesznek rajta az RTL Klub saját készítésű szórakoztató produkciói, például a Kész átverés show, a Csíííz, a Koóstoló és a Vigadó adásai. Az új csatornák bevezetésével együtt az RTL2 és a TW1 műsorai kikerülnek a kínálatból. A változást az év közbeni közvélemény-kutatások és a lakossági igények alapozták meg.

Előfizetők és jellopók

A kábeltévés előfizetők száma egyre gyarapszik, Győrben 2000-ben 29 ezer volt, idén év végén 39.200 várható. Megemlítendő, hogy a belépési díj változatlan, többlakásos épület esetében 7500, családi ház esetében 20 ezer forint, s ez jövőre sem emelkedik. Sok az új előfizetői igény, a kérések teljesítése folyamatos. Érdekesség, hogy Mosonmagyaróváron az előfizetők több mint 80 százaléka a legdrágább programcsomagot „birtokolja" – ez az arány országosan is a legmagasabbnak számít.
Vannak viszont, mégpedig nem kevesen, akik előfizetés nélkül, mindenféle manipulációkkal néznek tévét, vagyis lopják a jelet a kábelről. Két évvel ezelőtt kétezer ilyen esetet fedtek fel, idén már 3500-at. A legsajátosabb az az egészben, hogy a jeltolvajok zömmel azok közül kerülnek ki, akik egyébként gond nélkül meg tudnák fizetni a szolgáltatás díját...

Népszerű a net

Gyakorlatilag az év elejétől működik Győrben a KábelNet-szolgáltatás, szeptembertől pedig már három különböző tartalmú és árú csomag közül lehet választani. A legnépszerűbb a Kábelnet Baby. Az internetlehetőséggel a kábeltévé előfizetői egyelőre csak a peremkerületekben élhetnek, ott, ahol már a legmodernebb, fénykábeles hálózat épült ki. A vezérigazgató elmondta, a város belsőbb, sűrűbb ellátottságú területei felé törekszenek, a feltételek megteremtésére idén például 90 millió forintot költöttek.

A Kisalföld azon kérdésére, hogy vajon nem azért maradtak-e ki eddig a város belső területei, mert „tulajdonosi megfontolásból" a Matávnak itt erősebbek az érdekeltségei, Bercsényi Péter elmondta: ez a kívülálló számára valóban felmerülhet, s el is hangzott már néhányszor. Az internetes ellátás bővítése azonban pusztán technikai kérdés – és sürgető is, hiszen óriási iránta az igény. Lenne Győrön kívül is, azonban a ViDaNet jövőre nem tervezi, hogy Mosonmagyaróváron és a szintén hozzá tartozó Tatán kábelnetes szolgáltatást kezd.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mobilja miatt zárták ki a nyelvvizsgáról

Felkészült nyelvvizsgájára, csalás nélkül megoldotta az írásbeli részét, mégis… Tovább olvasom