Kisalföld logö

2017. 12. 15. péntek - Valér 4°C | 8°C Még több cikk.

Új Mobilis-tanév: városfelfedezés kísérletezve

A Mobilis Tematikus Évének megnyitása alkalmából tartott sajtótájékoztatót a Győr Plazában. A most kezdődő mobilises tanév fókuszában a városok működése áll.


Szeptember 1-jével a Mobilisben is beköszöntött az új tanév. Akárcsak az előző iskolai év során, a 2013-2014-es tanévben is egy összefüggő, a mindennapokat meghatározó tématerületet járnak körbe, a Mobilistől megszokott kísérletezős-felfedezős, ugyanakkor játékos és könnyed formában.

A Mobilis most induló és 2014 júniusában záruló tematikus évében a fókuszában az élhető város témája és összefüggései állnak. Feltesszük a kérdést, hogy hogyan is működik a város, mint egy rendkívül bonyolult és összetett rendszer. Mi minden kell ahhoz, hogy jól érezzük magunkat benne és hogyan valósíthatjuk meg mindezt úgy, hogy közben ne terheljük túl természeti környezetünket?

Az elkövetkező tíz hónap programjai úgy épülnek egymásra, mint egy jó akciófilm-sorozat részei. Külön-külön is élvezhetőek a programok és események, de természetesen a legtöbbet akkor kaphatunk tőlük és úgy érthetjük meg leginkább üzenetüket, ha minél több ,,epizódot" megtekintünk, minél több programon részt veszünk.

Tavaly egy rendkívül gyümölcsöző és a Mobilis filozófiáját nagyban visszatükröző együttműködést kezdtek a Győr Plazával. Hisszük, hogy a ,,tudomány mindenkié" gondolat jegyében. Lehetőséget biztosítottak arra, hogy a tudományos felfedezés élményét mindenki megtapasztalhassa, átélhesse. A Mobilis programjai ezt a varázst csempészik be a forgalmas bevásárlóközpont életébe.

Előre vetítve a Győr Plaza és Mobilis együttműködésének folytatását, a Győr Plazában nyitották meg ma az újabb Mobilis tanévet, mutatták be legizgalmasabb témáikat.

Szó volt arról is, hogy közeledik a Mobilitási Hét, melyre a Mobilis iskolai partnerei számára három napos témanap-folyammal készül, a nagyközönség számára pedig két különleges járműves kiállítást is tartogat.

A Kutatók Éjszakáján hivatalos rekordkísérletet hajtanak végre, remélhetőleg sok győri részvételével. A Magyarország Szeretlek műsorfolyam győri programjainak záróakkordjaként pedig egy különleges máglya meggyújtására készülnek, ugyancsak még szeptemberben.

Olvasóink írták

  • 1. acsali 2013. szeptember 14. 09:14
    „Ma az ETO stadion parkírozójában veteránautó találkozó és alkatrész börze van .
    Miért nem a Mobilis előtt tartják? A Mobilis megépülése előtt évenként ott volt a helyszín. Ennek felkarolása nem fér bele a filozófiájukba? Szerintem igen.
    Különben az épület körüli alkalmankénti elektromos roller, kerékpár és gokart bemutatók arra ösztönzik az ott megjelent gyermekeket, szülőket, hogy felesleges a fiataloknak a sport, a fejődő izmok megmozgatása, hiszen villamosenergiával is legyőzhető dudálgatva a távolság.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Győr-Szol akció: hulladékért horgászás

Összesen 146 tonna papírt, 20 tonna elektronikai hulladékot, 4 tonnányi kupakot gyűjtöttek össze az… Tovább olvasom