Kisalföld logö

2017. 08. 22. kedd - Menyhért, Mirjam 12°C | 22°C Még több cikk.

Új megyei Fidelitas-elnökséget választottak

Borsi Róbertet, a korábbi győri elnököt választotta megyei elnökké a Fidelitas – jelentették be tegnap a szervezet tájékoztatóján.

Az elnökség tagja lett még alelnöki minőségben Szabó Erik győri, Nagy Judit csornai, Füredi Kornél mosonmagyaróvári és Schlosser András soproni aktivista. Borsi Róbert győri önkormányzati képviselő, ifjúságpolitikai felelős. Nagy Judit a Fidesz csornai irodáját is vezeti, szociálpedagógus diplomája mellett a gyógypedagógusi képesítés megszerzésén fáradozik. Füredi Kornél a Nyugat-Magyarországi Egyetem hallgatója, hat éve él Mosonmagyaróváron. Elmondták, a Fidelitas legfőbb feladatának jelenleg az önkormányzatok és a parlament munkája közötti hatékony kapcsolattartást tekinti.

Egyik eredményük, hogy a kisebb települések polgármeste-
reivel történt egyeztetéseik hatására több helyütt is javult a helyi iskolák kihasználtsága.

Nemzetközi kapcsolatépítésen is dolgoznak, sikeres találkozót tudhatnak maguk mögött ausztriai és szlovákiai fiatalokkal. Büszkék rá, hogy az általuk kezdeményezett, az ellenzék által benyújtott,  dohányzásról szóló törvényjavaslatot az Országgyűlés megszavazta. Most hasonló módon tervezik az adalékolt, nagy szénhidrát-tartalmú élelmiszerek megkülönböztető jelzéssel való ellátásáról szóló javaslatuk elfogadtatását, többek között a gyermekkori elhízás visszaszorítása érdekében.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szent László ma is eszménykép

A Szent László-herma megalkotásának 600., Győrbe érkezésének 400. és a szent uralkodó megkoronázásának 930. évfordulójára gazdag programsorozattal készült a város. Szerdán az ünnepi díszközgyűlésen a Szent László-díjakat is átadták a bazilikában, melyet körmenet és hangverseny követett. Tovább olvasom