Kisalföld logö

2017. 02. 19. vasárnap - Zsuzsanna -3°C | 7°C Még több cikk.

Új labor a Jedlikben

Hasznos ismereteket, keresett szaktudást sajátíthatnak el a Jedlikbe járók az iskola 25 millió forintból kialakított új hidraulikai laborjában. A hidraulikát manapság egyre szélesebb körben alkalmazzák világszerte.
Az automatizálási, irányítástechnikai ismeretekre számos munkahelyen szükség van megyénkben is, ezért a szakképző intézmények igyekeznek korszerűen felkészíteni diákjaikat. A győri Jedlik Ányos Gépipari és Informatikai Középiskolában ezért hozták létre az új hidraulikai labort, ahol a legmodernebb eszközökön gyakorolhatnak a tanulók. A műhelyterem átalakítására összesen 25 millió forintot költött az intézmény. 15 millió forintot az oktatási minisztérium decentralizált szakképzési alapjából pályázat útján nyert el, tudtuk meg dr. Ujvári Miklós gyakorlatioktatás-vezetőtől.
Az avatáson Jankovits István, a Jankovits Hidraulika Kft. ügyvezetője adta át az iskola képviselőinek a labort. Az ipari parkban működő cég szállította a berendezések zömét és oktatási segédanyagokkal is ellátta az intézményt. Az ünnepség keretében a Jedlik igazgatója, Nagy Péter az iskolatörténet jelentős eseményének nevezte a beruházást, melynek révén a gépész szakra járókat sokoldalúan képezhetik.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Győri majommenedék

A hazai állatkertek közül a győri vállalkozott arra, hogy felépít egy olyan majomházat, amely… Tovább olvasom