Kisalföld logö

2018. 04. 20. péntek - Tivadar 12°C | 22°C Még több cikk.

Új kulturális tér épül Győrszentivánon

Nyílt napon várják ma délután öt órától az érdeklődőket a szentiváni többfunkciós kulturális és közösségi tér építésén. A munkák jól haladnak, a beruházás a jövő év első felében készül el.
Győr polgármesteri hivatala még 2003 őszén meghívásos tervezési pályázatot hirdetett egy, a győrszentiváni településrészen létesítendő, többfunkciós kulturális és közösségi tér kialakítására. A hat meghívott tervezőcsoport munkái közül a zsűri a Czita Építésziroda Kft. terveit fogadta el. 2004 tavaszán elkészült a megvalósíthatósági tanulmány a pénzügyi forrás előteremtéséhez szükséges pályázathoz, s még az év őszén az épületegyüttes engedélyezése is megtörtént. A város címzett támogatásból 781 millió forintot nyert, ehhez 90 millió forint saját részt tett.

A közbeszerzési eljárás során a  kivitelezést az Integrál-H Rt. nyerte, a beruházásszervező a Veszprémber Rt. A kivitelezői szerződést idén januárban írták alá.

Az építés a tervezett ütemezés szerint halad, erről meggyőződhetnek, akik ma délután öt órától elmennek a helyszíni nyílt napra a Váci-iskolához, ahol a kivitelezőktől részletes információkat kaphatnak.
A meglévő tornateremhez összekötő folyosóval csatlakozik az új csarnoképület, amely összenyitható, flexibilis terekből áll. Az általános iskola öltözőszárnyára új emelet kerül, amelyben klubok és szakköri termek kapnak helyet.

A beruházás szerves részeként 110 helyes parkoló  épül, gondolva a mozgáskorlátozottakra is. Belső játszóudvart alakítanak ki, és természetesen nem marad el a parkosítás sem.

Néhány jellemző adat az új létesítményről. Az épület 300, nagyobb rendezvények esetén 500 fő befogadására alkalmas. A 18 ezer négyzetméternyi telken 4 ezer négyzetméter a teljes beépített terület, ebből 2137 négyzetméter az új épületé, a tervezett beépítés nettó alapterülete 2571 négyzetméter. A zöldterület a beépítés után 10 ezer négyzetméter lesz. A csarnoképület magassága 7,94 méter, az emeletráépítés a meglévő iskolaépülettel azonos magasságú. A befejezés, mint említettük, a jövő év első félévében várható.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A civilek komolyan szeretnék

Ha szakmai alternatívákat lehet felsorakoztatni, a döntés se politikai alapon történjen –… Tovább olvasom