Kisalföld logö

2017. 02. 21. kedd - Eleonóra 2°C | 8°C Még több cikk.

Új közösségi ház és pálya – több célra

Abda - Az új közösségi ház kivitelezése már csaknem befejeződött, a strandfocipálya kialakítása épphogy elkezdődött Abdán. Így nyárra két látványos beruházás is elkészül a településen, azokat hamarosan birtokukba vehetik a helybeliek.

Két beruházás is megvalósul idén nyárra Abdán. Az egyik a strandfocipálya, amihez még tavaly nyert a szaktárcától pályázati úton 2 millió 200 ezer forintot a falu. A pálya hármas szerepet kap, strandröplabdázni és kézilabdázni is lehet majd rajta, s akár már nyáron, a szünidőben kipróbálhatják ezeket a sportágakat a helybeliek. A kivitelezés a futballpálya mögötti, újonnan elkerített részen, a rendezvénydomb mellett folyik. A földet elhordták a kijelölt területről, így kialakították a 35-ször 40 méteres pályát, amelyet homokkal töltenek fel 40 centiméter mélységben. Eközben az önkormányzat már megrendelte mintegy 800 ezer forint értékben a kapukat, a hálókat, más felszereléseket és közben folyik a beszerzése, a megmunkálása a fémszerkezetnek, amely a 130 centiméter magas palánkot és a 3 és fél méter magasságú labdafogó hálókat tartja. A kivitelezéshez fémszerkezet-készítésben jártas helyiek segítségét szívesen fogadják. Ugyanis az önkormányzat a falubeliek társadalmi munkájára és felajánlásaira is számít, tájékoztatta lapunkat Szabó Zsolt polgármester.

A falu központjában az új közösségi ház kedvezményes hitel révén épül. A beruházás teljes költsége 216 millió forint, a kivitelezéssel megbízott helyi cég a tervek szerint halad a feladattal. Így várhatóan az átadás júniusban megtörténhet, az új épületbe nyáron beköltözhet a polgármesteri hivatal, a hármas körjegyzőség központja és a helyi civil szervezetek is. S lesz egy galériás nagyterem, ahol akár ünnepélyeket is tarthatnak. Már a tető is rajta van az új házon, s folynak a belső munkálatok.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megújul a 40 éves arborétum

Pannonhalma - A bencés főapátság támogatást nyert 40 éves arborétumának dendrobotanikai… Tovább olvasom