Kisalföld logö

2018. 03. 18. vasárnap - Sándor, Ede -5°C | 3°C Még több cikk.

Új közösségi ház, erősödő civil szféra Sokorópátkán

Falunapi program keretében avatták fel szombaton a sokorópátkaiak közösségi házát. A harmadik szárnnyal kibővített épületegyüttes a civil szervezeteknek: a helyi dalárdának, a nyugdíjasklubnak, a Vöröskeresztnek és az egy hónapja alakult polgárőrségnek is helyet ad.
A község középpontjában, a Fő téren lévő orvosi rendelőt jó tíz éve adták át, majd az épület új szárnyában a gyógyszertár kapott helyet. A hétvégén felszentelt, kibővített Térségi Közösségi Ház kétszeresen is jó szolgálatot tehet.

Medgyasszay Lászó, a megyei közgyűlés alelnöke elmondta, részben a kerékpáros-turizmus fogadására alkalmas pihenőhelyként is szolgál, illetve a település lakóinak, civil szervezeteinek nyit ajtót közösségi tevékenységük szervezésére. Szakács Imre, a megyei közgyűlés alelnöke szívből gratulált ahhoz, hogy a pátkaiak mertek álmodni, s ahogyan bizonyították, nemhiába, hiszen a közösségi ház elkészült.

– A komplexum üzenet az életképességről, az összefogás erejéről azoknak, akik a kisfalvakat mesterségesen elsorvasztanák – fejtette ki a Regionális Fejlesztési Tanács elnöke, aki az ünnepélyes alkalmat megragadva megígérte, hogy a vidékfejlesztésre vékonyan csordogáló pénzből a jövőben is jut.

A közel 20 millió forintos beruházás nagy részét a Regionális Fejlesztési Tanács nyertes pályázatából valósították meg, a fennmaradó összeget pedig az önkormányzat saját erőből állta. Cél, hogy minél több turista látogasson el a Sokoró lankáira, ahol érdemes megállni Pátkán. A 85 éves Pintér Jánosné az árnyékban pihegve figyelte a felszentelés ünnepélyes pillanatait. Kilencvenéves párjával eddig is jártak a nyugdíjasklubba, ám ez kerekes szék és rámpa segítségével mostantól rendszeressé válhat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Drága, de törvényes volt a közbeszerzés

A Közbeszerzési Döntőbizottság törvényesnek találta a töltéstavai önkormányzat döntését, amellyel a… Tovább olvasom