Kisalföld logö

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 23°C Még több cikk.

Új körforgalom épül Győr-Szabadhegyen

Az Erfurti–Jereváni út találkozásában egy 34 méter átmérőjű körforgalom épül, a Konini úton pedig egy balra kanyarodó sávot alakítanak ki a meglévő középsziget elbontásával.

Az Erfurti–Jereváni út kapcsolódását jelenleg egy T alakú, alá- és fölérendelt elsőbbségadási viszonyban, gyalogos- és kerékpáros-átvezetésekkel működő csomópont alkotja. A szakasz nagy forgalmat bonyolít le, 16 ezer gépjármű halad erre nap mint nap.

Korábban, az egykori autósiskola területére tervezett bevásárlóközpont építésekor kétütemű városfejlesztési megállapodás született. Az első ütemben a magánberuházó a Jereváni út vasúti átjáró és Konini út közötti szakaszát már átalakította. Erre a használatbavételi engedély megszerzéséhez is szükség volt. Most a második ütem következik, amelyben az Erfurti úti csomópont átalakítása történik meg, beleértve a Konini kereszteződést is.

Az Erfurti úti csomópont átalakítása történik most. Körforgalom épül. Fotó: Bertleff András
Az Erfurti úti csomópont átalakítása történik most. Körforgalom épül. Fotó: Bertleff András

Az Erfurti–Jereváni út találkozásában egy 34 méter átmérőjű körforgalom épül, a Konini úton pedig egy balra kanyarodó sávot alakítanak ki a meglévő középsziget elbontásával. A munkálatok már megkezdődtek, a forgalomkorlátozás miatt körülbelül másfél hónapon keresztül nehezebben, lassabban lehet majd közlekedni. A fejlesztés a kerékpáros- és gyalogosforgalmat is érinti, a munkaterületen biztonsági okból csak tolni szabad a kerékpárt. Annak, aki a környék oktatási intézményeibe igyekszik, főleg csúcsidőben érdemes más útvonalat választania. Itt jegyezzük meg, hogy türelemre a Szent Imre út felől érkezőknek is szükségük lesz, ott ugyanis a csapadékvíz-csatorna építése miatt rendeltek el korlátozást.

Olvasóink írták

 • 11. humer 2010. október 07. 21:06
  „BlueRush: Szerintem kérdezd a közútkezelőt, hogy miért ilyen és miért most....
  20 éve szép széles volt a Jereváni út, az orosz tankok ott masíroztak, 10 éve terelőszigeteket tettek, hogy csillapítsák a túl nagy forgalmat és a száguldozókat (sok gyereket ütöttek el iskolába menet). Tavaly a bolt építés miatt kellett átépíteni és ha jól tudom a beruházó készítette. Bár a sávok kialakítása kaotikus lett, de a zebrák pl kellettek. Azóta meg gondolom döntöttek a csomópont fejlesztésről, úgyhogy azt most csinálják. Lehet, hogy jövőre mást találnak ki....”
 • 10. boy2000 2010. október 05. 22:11
  „legalább eltűnnek a cigányok a sarokról!Amit ott műveltek már pofátlanságvolt!”
 • 9. boy2000 2010. október 04. 21:55
  „Ez igazán jó! De nem a kedves Hajszán úrnak lehet köszönni!!!!”
 • 8. BlueRush 2010. október 01. 21:16
  „lenne*”
 • 7. BlueRush 2010. október 01. 21:16
  „Épp a nyáron fantáziáltam, hogy milyen lenn ott egy körforgalom. :)
  A szomorúságot abban látom, hogy pár éve aszfaltozták újra az utat a kép bal szélétől kezdődő buszmegállótól a Bilux autósiskoláig. Azóta össze vissza túrták/túrják.”
 • 6. DarkLight 2010. szeptember 30. 15:06
  „Ngyon jó lesz ha elkészül,ha valaki a vasut felől balra akar kanyarodni az Erfurti utra és még egy amolyan rátapadós is jön mögötte és el meri engedni a gyalogost meg a kerkpárost háááát sokszor bele kell neki nézni a tükörbe mindenre felkészülve.Az Erfurtiról balra a Jerevánira meg vagy "kényszeriteni" vagy könyörögni kell a siker miatt csucsidoben......egyikse kellemes sem biztonságos!
  Reméljük hamar elkészül :)”
 • 5. sRacz 2010. szeptember 30. 13:47
  „Itt volt már az ideje, halál volt balra nagy íveben kanyarodni itt”
 • 4. humer 2010. szeptember 30. 10:41
  „Azért egy táblázás, vagy valaimi kis figyelem felhívó tábla elkellene a megelőző csomópontokba T. kivitelezők!
  Vagy valami kijelölt kerülési irány.
  A szakaszon a balesetveszélyes kerékpárutat meg szüntessék meg. (30-as tábla van, széles sávok: simán elférne mindenki)”
 • 3. annobon 2010. szeptember 30. 09:21
  „Akár választási szlogen is lehetne: "Minden útkereszteződésbe körforgalmat!" Amúgy ide tényleg kell, mert aki az Erfurti útról akar balra a Jerevánira kanyarodni, na az jó pár percet igénybe vevő folyamat.”
 • 2. Valaki 2010. szeptember 30. 09:07
  „A József A. - Jereváni útkereszteződésben mikor lesz már körforgalom? A lámpa maga a tragédia, szörnyen lelassítja a forgalmat!”
 • 1. Powerarc 2010. szeptember 30. 08:28
  „Kellett már ide ez a körforgalom, elég nehéz volt itt a kanyarodás”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Áprilisig zárva a kőtár

Győr - A Xántus János Múzeum kőtára október elsejétől egészen április elejéig zárva tart. Tovább olvasom