Kisalföld logö

2018. 10. 24. szerda - Salamon 9°C | 14°C Még több cikk.

Új könyvtárat adtak át az Apáczai-karon

Hétfőn vették birtokba az olvasók a NYME Apáczai Csere János Kar új könyvtárát. Az építkezés 2010. május végén kezdődött, a költözés, berendezkedés két hétig tartott, a könyvtárosok és hallgatók (diákmunka keretében) végezték. Mintegy 100.000 könyvtári dokumentumot „mozgattak" meg.

A Liszt Ferenc utcai főépület tetőterében kialakított új, közel 1000 m2 alapterületen a korábbi könyvtári szolgáltatások korszerű tanulási feltételek között érhetőek el. Modern közösségi terek, akadálymentesített környezet (lift), önálló médiatár szolgálja a hallgatók, oktatók és külső olvasók igényeit. Új elektronikus olvasóhelyek létesülnek, ezekhez az infrastruktúrát egy újabb egyetemi EU-s pályázat biztosítja, várhatóan áprilisban kerül ide a 45 db új számítógép.

A könyvtárnak több, mint 3000 olvasója van, heti 51,5 órában tart nyitva. Elektronikus katalógusa (ALEPH) már 13 éve on-line elérhető, otthonról is végezhető előjegyezés, kölcsönzések hosszabbítása. A könyvtárban hazai és nemzetközi online adatbázisok, információforrások állnak a kutatók rendelkezésére.

Fotók: Szük Ödön

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Roncsautó-átvétel elektronikusan

Egy hete működik az új elektronikus rendszer, amelyben a regisztrált autóbontók az eddigieknél jóval szigorúbb szabályok szerint adhatják ki a bontási igazolásokat a roncsautókat leadóknak. Tovább olvasom