Kisalföld logö

2018. 08. 20. hétfő - István 18°C | 32°C Még több cikk.

Új köntösben az Ósdi állatosdi

Két kiváló helyi néprajzos álma teljesült azzal, hogy kötetük újabb, bővített kiadásban látott napvilágot a 81. Ünnepi könyvhéten.

Az állatok nyelvét ˝megfejtő˝ szerzőkkel: dr. Lanczendorfer Zsuzsannával és Balázs Líviával az olvasók szombat délután 4 órától találkozhatnak a Baross úton lévő dedikálósátraknál.

Vajon miért csúfolják ˝gólyásoknak˝ a gyirmótiakat, ˝ürgéseknek˝ a kunszigetieket, ˝csikólábúaknak˝ pedig az öttevényieket? Dr. Küllős Imola, a Magyar Tudományos Akadémia doktora, a kötet ajánlója falucsúfolókat, a valóságban is megtörtént komikus eseteket említ, amelyek felidézése nem az ellenségeskedést gerjeszti, hanem a helyhez kötődés, az együvé tartozás, az otthonosság érzését erősíti.

A szerzőpáros: dr. Lanczendorfer Zsuzsanna és Balázs Lívia. Fotó: Har
A szerzőpáros: dr. Lanczendorfer Zsuzsanna és Balázs Lívia. Fotó: Har

A Rábaköz, a Szigetköz, a Sokoróalja vidéke kifogyhatatlan kincsestár a maga fogyó meséivel, dalaival, gyűjtéseivel. Értékmentés a javából az állatokkal kapcsolatos időjárás-regulák egész sora, ami jól hasznosítható akár a családi környezetben, akár a tanórákon. A helyi mondókák, mesék, dalok az adatközlők teljes névsorával a Magyar Kultúra Kiadó Kft. gondozásában láttak napvilágot. 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Anyagi segítség az árvíz sújtotta megyei településeknek

Tovább olvasom