Kisalföld logö

2018. 05. 23. szerda - Dezső 15°C | 25°C Még több cikk.

Új kiírás az ETO-stadionra

Új kiírás kell az ETO-stadion felújítására, megváltozik a vezetői munkarend a polgármesteri hivatalban, „ kabátlopási ügy ” lesz a lehallgatási botrányból ? – ezek voltak a főbb témái a tegnapi szokásos győri városházi sajtótájékoztatónak.

Utoljára tegnap volt keddi napon sajtótájékoztató a győri városházán, erre ugyanis ezután hétfőn kerül majd sor, jelentette be Eredics Imre alpolgármester. Balogh József polgármester országgyűlési képviselőként sem akarja itt hagyni a várost, s bár csak másfél-két napot tölt a parlamentben, ütköznek az időpontok a helyi dolgokkal. Ezért a vezetői és az irodavezetői értekezletet (utána a sajtótájékoztatót) hétfőre helyezik át.
Jungi Csaba alpolgármester elmondta a tájékoztatón: hétfőn a fővárosban megtartotta ülését az illetékes bizottság, és eredménytelennek minősítette az ETO-stadion felújítására kiírt közbeszerzési eljárás első fordulóját. A két pályázó mindegyikének az ajánlata pár száz millió forinttal meghaladta a kiírásban szereplő 1,5 milliárdos értékhatárt. Márpedig ennél több pénz nincs. Nem szokatlan a közbeszerzési eljárások első fordulójában az ilyesmi, mondta Jungi Csaba, s egyáltalán nem jelenti, hogy a beruházás veszélyben forogna. Az újabb fordulóra nyilvános pályázatot írnak ki, amelyen bárki részt vehet, aki figyelembe veszi a költséglimiten kívül azt, hogy nem lehet engedni például a lelátók és a közönségkiszolgálás műszaki paramétereiből. Utóbbihoz tartozik, hogy olyan biztonsági rendszert kell kiépíteni, amely alkalmas nemzetközi rendezvényekre is. (A költségcsökkentési alku legfeljebb más téren jöhet szóba.)
Eredics Imre a sajtótájékoztatón ismét elmondta, a városháza lehallgatási ügyében a polgármester és a jegyző bírósági eljárást kért az őket ért vádak miatt. Dr. Kovács Lajos jegyző indulatosan jegyezte meg, ha ilyen sűrűn szóba kerül, akár mesterségesen gerjesztve is a közvéleményben és a sajtóban az ügy, az emberek kezdik hinni, valami mégis lehet abban a sejtetett vádban, hogy az érintetteknek gazdasági érdekeltsége fűződik az „ önlehallgatáshoz " . Ahogy Kovács Lajos fogalmazott, afféle „ kabátlopási ügybe " keveredtek, amikor a végén már azt éri a vád, akinek a kabátját ellopták...
Július 1-jén, a köztisztviselők napján nem dolgoznak a hivatalokban, viszont emiatt a szokástól eltérően másnap, július 2-án fogadja az ügyfeleket a győri okmányiroda.

Korábban:

Végleges pályán a stadionfelújítás (2002.06.07.) >>
Győr: tavasszal az új arénában ? (2002.05.24.) >>
Stadion: elnapolt szerződéskötés(2002.05.17.) >>

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ötletből lett virágszökőkút

Legéndi Gáborné ötletének is köszönhetően üde színfolttal gazdagodott a győri belváros nyugati… Tovább olvasom