Kisalföld logö

2018. 04. 20. péntek - Tivadar 12°C | 22°C Még több cikk.

Új képzések a Móra-iskolában

Győr - A Móra Ferenc Általános és Középiskolában két jelentős bejelentés is elhangzott új képzések indításáról azon a sajtótájékoztatón, melyen a helyi média, a városháza és a Széchenyi-egyetem képviselői is megjelentek.

Újdonsággal szolgáltak két korosztály részére is. Az egyik az idén végző nyolcadik osztályosokat érinti, a másik a végzős középiskolásokat.

2009 szeptemberétől a Móra úgynevezett „küldő" iskolává válik,
a következő tanévtől olyan 9. osztályt indít, amelynek tanulói az általános alapozást jelentő 9. és 10. évfolyamot az iskolában végzik. Ezt követően automatikusan, felvételi nélkül tanulhatnak tovább bármely, általuk választott szakképző intézményben. Közismereti tantárgyakat oktatnak az ide jelentkezőknek, valamint emelt óraszámban idegen nyelvet és informatikát.

A közelmúltban elfogadott rendelet szerint a következő tanévtől három gimnázium marad Győrben. A Móra-iskola befogadja azokat a tanulókat, akik az alapkövetelményt, azaz 50 százalékot teljesítettek a felvételin, ám hely hiányában mégsem nyertek bejutást a Révai-, Kazinczy-, Krúdy-gimnáziumokba. Ők gimnáziumi képzést kaphatnak szeptembertől. A képzések további részleteiről december 3-án, szerdán nyílt napon kaphatnak információkat az érdeklődők délelőtt 8-tól 11-ig, valamint 16 és 17 óra között.

A tájékoztató második részében bejelentették, hogy a Széchenyi István Egyetem szeptembertől két felsőfokú képzést indít: újságíró felsőfokú szakképzést, valamint a Mediawave-alapítvánnyal közösen audiovizuális képzést.

Az eddig a Mórában működő középszintű újságíróképzést felsőfokúvá emelik. A két év alatt megszerezhető szakképesítéssel szerkesztőségekben tévés, rádiós újságíróként vagy önkormányzatoknál, államigazgatásban, magánvállalatoknál sajtóreferensként, illetve szóvivőként lehet dolgozni. A jelentkezés feltételeiről a Felsőfokú felvételi tájékoztatóban a SZE-nél tájékozódhatnak.

Jelenleg még nincs elfogadva az akkreditáció, de remélik, hogy január 13-án az egyetemi börzén már bemutathatják mint az egyetem bejegyzett képzési formáját. A jelentkezési határidő, mint más szakoknál is, február 15-e. Részletek: www.moraferenciskola.hu.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

December végéig még araszolunk

Győr - Nehezebbik szakaszába ért a Marcalvároson átvezető 821-es út felüljárójának felújítása… Tovább olvasom