Kisalföld logö

2018. 03. 18. vasárnap - Sándor, Ede -5°C | 3°C Még több cikk.

Új képzés a Bercsényiben

Új képzést indít a Bercsényi Miklós-középiskola, a közlekedésautomatikai műszerész szakra a továbbtanulás előtt álló, mostani nyolcadik osztályosok már jelentkezhetnek.

A szak elindítására az intézmény együttműködési megállapodást írt alá a MÁV Zrt.-vel: a gyakorlati képzés a MÁV és a GySEV területén valósulhat meg s a vasúttársaságok álláslehetőséget is kínálhatnak a jövőben a végzett tanulóknak.

Az együttműködést a MÁV Zrt. azért tartotta fontosnak s azért támogatja a győri képzést, mert automatikai műszerészből hiány van – tájékoztatott Németh Zsolt, az iskola igazgatója.

Automatikai műszerész szakos osztály szeptemberben indul először, az ott tanulók a szakmai ismeretek egy részét már a 10–12. osztályban megszerzik. Ennek köszönhetően a szakképesítést igazoló bizonyítvány megszerzéséhez az érettségi után már csak egy évet kell eltölteniük az iskolában.

Az elméleti oktatás az intézményben valósul meg, s ehhez, valamint a gyakorlati alapok elsajátításához kiváló feltételeket biztosít a nemrégiben átadott tanműhely – mondta az igazgató.

A közlekedésautomatikai műszerész alkalmas lesz kötött pályás és közúti elektromos és mechanikus berendezések biztonságtechnikai vizsgálatait elvégezni, teljesíteni az analóg és digitális szerkezetek beállítását és karbantartását, valamint biztosítja az üzemképességet a pályavonalon, intelligens megállóhelyeken és nyílt vonali területen.

Olvasóink írták

  • 1. egykisinfo 2012. február 13. 21:18
    „Ez mind szép és jó, hogy új forma, és nagy dobra verjük. És miért nevezzük új szaknak? Ugyanis tudtommal az iskola 2009-ben és 2010-ben is indította ugyanezt a szakközépiskolai képzést. Ráadásul 2009-ben önkormányzati ösztöndíjat ígérgetve, valamint bankszámlanyitást is kértek információm szerint. Köszönjük a korrekt tájékoztatást!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Médiabál: elsőbálozók nyitótáncára lehet jelentkezni

A kilencéves médiabál, melyet 2012. január 14-én tartanak a győri egyetemi sportcsarnokban, sok… Tovább olvasom