Kisalföld logö

2017. 10. 17. kedd - Hedvig 9°C | 21°C Még több cikk.

Új képviselő a megyei közgyűlésben: ismerje meg Nagy Zoltánt

A megyei képviselő-testület legutóbbi ülésén vette át megbízólevelét és tette le esküjét a testület új tagja, Nagy Zoltán.

Ezt a lépést az indokolta, hogy dr. Pap János 2010 áprilisában képviselői mandátumáról és egyúttal bizottsági tisztségéről is lemondott.

A választási eljárásról szóló törvény értelmében a lemondott képviselő helyébe a jelölő szervezet nevezhet meg jelöltet, a FIDESZ-KDNP 10.000 lakos feletti választókerületi közös listáján szereplő Nagy Zoltán (Ásványráró) személyében ezt meg is tette. Nagy Zoltán a Területfejlesztési, Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Bizottságban is átvette elődje helyét.


Nagy Zoltán.
Nagy Zoltán.


Dr. Pap János, a megyei közgyűlés tagja 2010. április 12-én lemondott képviselői mandátumáról. A képviselő 2006-ban a FIDESZ-KDNP 10.000 lakos feletti választókerületi közös megyei közgyűlési listájáról szerzett képviselői mandátumot.

Törvényi szabályozás szerint, ha a megyei listáról megválasztott képviselő kiesik, helyére a jelölő szervezet a megüresedéstől számított 30 napon belül jelentheti be az új jelöltet az illetékes választási bizottságnál. Ugyancsak jogszabály rendelkezik arról, hogy ha a megyei listáról megválasztott képviselő kiesik, helyére az eredetileg bejelentett listáról a jelölő szervezet által bejelentett jelölt lép. Ha a jelölő szervezet a fenti határidőig nem jelenti be a jelöltet, a megüresedett helyre a listán soron következő jelölt lép.

2010. április 22-én dr. Szakács Imre, a FIDESZ Győr-Moson-Sopron megyei elnöke, valamint Firtl Mátyás, a KDNP Győr-Moson-Sopron megyei elnöke a Győr-Moson-Sopron Megyei Területi Választási Bizottság (TVB) elnökéhez címzett levelükben közösen bejelentették, hogy a 2006. évi helyi önkormányzati képviselők választása során a 10.000 lakos feletti választókerületben állított közös listáról Nagy Zoltánt jelölik a megyei közgyűlésbe.

A TVB a bejelentés alapján megvizsgálta a jelölő szervezetek által 2006. évben a 10.000 lakos feletti választókerületben állított közös listát, melyen Nagy Zoltán szerepel. A TVB megállapította, hogy a mandátum megüresedésétől számított 30 napon belül a közös listát állító jelölő szervezetek az új képviselő személyére érvényes bejelentést tettek, így a TVB megállapította, hogy a megyei közgyűlésbe Dr. Pap János megüresedett helyére Nagy Zoltán szerez mandátumot.

Olvasóink írták

 • 3. adalfold 2010. június 08. 19:28
  „és az államkassza adóbevétele is kevesebb lesz, mert nyilván

  a multimilliomos eddigi százalékon jelentős bevétel volt az államnak. most őt adókedvezményben részesítjük.

  a kisember meg kap minimálbérre 16% adóelvonást, adórendőrséget.

  és persze ne is beszéljünk arról, hogy általában a szegényebbek (nem kisebbségiek) nem vállalnak gyereket.

  Ha tehát felső-osztálybeli négygyerekes vagy, na akkor jársz jól.

  JA, ÉS HOL VAN A JÚLIUSI ADÓCSÖKKENTÉS????????? ELFELEJTETTÉTEK ,FIDESZESEK????????????”
 • 2. hidas 2010. június 08. 15:50
  „Remélem nem hosszú időre esküdött fel. A megyei közgyűléseknek semmi értelme! Talán változik valami!”
 • 1. demeter 2010. június 08. 13:02
  „a cikkből nem Nagy Zoltánt ismerhettük meg, hanem a választási törvényt...nem ugyanaz...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tetőteret kap a gönyűi óvoda

A napokban jelentős uniós támogatással megkezdődött a gönyűi óvoda 117 millió forintba kerülő teljes… Tovább olvasom