Kisalföld logö

2018. 02. 20. kedd - Aladár, Álmos -1°C | 1°C Még több cikk.

Új kapukon át indulnak menteni

A lakosság biztonságát, a vagyon védelmét szolgáló beruházásként a győri tűzoltók tegnapelőtt hivatalosan is használatba vették a laktanya huszonkét új szertárkapuját.
Ezentúl az ügyeletes a riasztás elrendelésével egy időben központilag nyitja a kapukat az egységek előtt, így ők az előírt két percen belül elhagyhatják a laktanyát, s vonulhatnak a baj elhárítására.
A győri tűzoltóság 1971-ben épült szertárkapui – a rendszeres karbantartás ellenére – a nagy igénybevétel miatt elhasználódtak. Riasztáskor a norma szerint két perc áll a lánglovagok rendelkezésére, hogy a laktanyát elhagyják, ahhoz azonban a nagyméretű kapuknak biztonságosan kell nyílniuk. Ezért a tűzoltóság kéréssel fordult a győri önkormányzathoz, hogy segítsen a felújításban. Az önkormányzat rövid időn belül kiírta a közbeszerzési pályázatot, amit a második fordulóban a péceli székhelyű H-Shafe

Biztonságtechnikai Rt. nyert meg. A 44 millió forintos beruházásból 40 milliót az önkormányzat, a fennmaradó részt a tűzoltóság vállalta magára.
A tegnapi átadási ünnepségen Balogh József polgármester kijelentette, hogy ez a támogatás biztosan nem kidobott pénz, a polgárok biztonságát, a vagyon védelmét szolgálja. Hullámos László alezredes, tűzoltóparancsnok ígéretet tett arra, hogy ezentúl a kétperces riasztási időt minden esetben be tudják tartani, s a korszerű nyílászáróknak köszönhetően a fűtési költségek is csökkennek majd.
A katasztrófavédelem megyei igazgatója, Pesztenlehrer Lajos ezredes elmondta, hogy holnap 2 milliárd forint értékű technikai felszerelést ad át az igazgatóságoknak a Belügyminisztérium Budapesten. Sopron egy 78 millió forint értékű – ebből 7,8 millió forintot az önkormányzat vállalt magára – műszaki mentő szerkocsit, a győri parancsnokság 120 millió forint értékű műszaki mentőbázis felszerelést vehet át. Az év második felében a győri önkormányzat 7 millió forinttal járul hozzá egy gyorsbeavatkozó gépkocsi beszerzéséhez, amihez a műszaki felszerelés már megvan.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mi újság Bakonygyiróton?

Gázberuházás, közvilágítás-korszerűsítés, a falugondnoki rendszer kiépítése – ezek azok a… Tovább olvasom