Kisalföld logö

2018. 01. 19. péntek - Sára, Márió 3°C | 7°C Még több cikk.

Új jelzőlámpák Adyvárosban

Több fontos győri csomópontban LED-es működésűre építik át a közlekedési jelzőberendezéseket.
Még ebben a hónapban több fontos győri csomópontban LED-es működésűre építik át a közlekedési jelzőberendezéseket. Az ilyen lámpák gyakorlatilag sosem „égnek ki"...

Telepítéskor drága, üzemeltetéskor azonban „behozza" az árát, s számoljuk hozzá a rendkívül megbízható működést: ilyen a LED-es közlekedési jelzőlámpa. A LED fénykibocsátó dióda, áramfelhasználása szinte elhanyagolható. Egy-egy burába az egyetlen izzólámpa helyett sok kicsi LED-et építenek, s akkor sincs gond, ha ezek közül esetleg néhány tönkremegy.

(Ami meglehetősen ritka, a diódák majdnem örök életűek.) A hagyományos jelzőlámpák meghibásodásának oka 80 százalékban, hogy főleg áramingadozás miatt kiég a piros izzó, s a berendezés sárga villogóra vált. Bosszúság a közlekedőknek, ráadásul a sűrű izzócsere sem olcsó.

Kétségtelen, hogy a LED-es jelzőlámpáké a jövő. A telepítés nem olcsó, ezért először az üzembiztonság érdekében csak a piros lámpákat cserélték diódásra. A folyamat két éve kezdődött, például a Szigethy Attila–Vasvári u. csomópontban vagy a József Attila u.–Jereváni u.–Szabadi u. csomópontban. Az első, teljesen LED-es berendezést az idén átadott Lajta u.–Répce u. csomópontban szerelték fel.

A korszerűsítések folytatódnak, tudtuk meg a város útkezelő szervezetétől. Várhatóan még e hónap végéig elkészül a Szigethy Attila út–Bartók út csomópontban, a Szigethy Attila úton a „matávos" gyalogos-átkelőhelynél, a Kodály u.–Szigethy út csomópontban, valamint a Tihanyi Árpád út–Vasvári u.–Ifjúság krt. csomópontban a jelzőlámpás berendezések teljesen LED-es átépítése. Ezzel együtt elvégzik a lámpatestek karbantartását is. Az említett munkák 20 millió forintba kerülnek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vigasságok mindenfelé

Kiállítás, körhinta, céllövölde és a rokonsággal együtt töltött eszem-iszom jellemzi a falunapokat, amiből idén is bőséggel kijut a következő hetekre. Megyénk településein a polgármesterek és a szervezők mindenesetre számos jó ötletet bevetnek, és (jó háziasszony módjára) a kevés pénzt is jó szervezéssel osztják be. Augusztusban még számos helyen fognak falunapot tartani megyénkben. Tovább olvasom