Kisalföld logö

2017. 11. 21. kedd - Olivér 3°C | 9°C Még több cikk.

Új játszóterek a vakációra

A városi játszótéri program több éve zajlik Győrben, lényege, hogy 2008. december 31-ig a játszótereket felül kell vizsgálni, megfelelnek-e az uniós szabványnak.

Korszerű játszóterek épülnek Győrben ez évben, az ötből négyet már a vakáció kezdetén birtokba vehetnek a gyerekek. Az uniós szabványnak megfelelő játszókertek 50 millió forintba kerülnek majd, s jövőre újabb négyet épít a város.

– Azokat, amelyek nem felelnek meg, meg kell szüntetni, vagy kicserélni, illetve átalakítani. A program részeként épült meg már eddig hat szabványos játszótér Győrben – mondta el a Kisalföldnek elöljáróban Kovács Barnabás, a Győri Kommunális Szolgáltató Kft. ügyvezető igazgatója. Kiderült: további szabványos játszóterek építésére 50 millió forint van elkülönítve a győri költségvetésben, amit a közgyűlés a múlt csütörtökön elfogadott.

– Ennek a pénznek a felhasználásával öt játszótéri együttest kell létrehozni Győrben. Ezek városrészekhez kötődnek, így Ménfőcsanakon a Bezerédj-kastélynál, Nádorvárosban a Bem téren, Újvárosban a Dankó Pista téren, valamint Gyárvárosban a Stadion utca térségében és Marcalvárosban a Bioligetben lesz egy-egy új, korszerű játszótér – részletezte Kovács Barnabás. A játszótereket a Komszol saját beruházásban építi meg az önkormányzati forrásból.

– A programot úgy szeretnénk lebonyolítani, hogy a nyári iskolai szünet kezdetekor már használhatók lehetnek a játszóterek, egy kivétellel. Amíg a többi helyen van játszótér, azokat csak át kell építeni, addig a Dankó Pista téren jelenleg nincs, annak létrehozásához be kell szerezni a hatósági engedélyeket. Szeptemberre valószínű, hogy elkészülünk vele – tudtuk meg. Az igazgató fontosnak tartja, hogy a program idén megvalósul, s ezzel már csak négy olyan városrész lesz Győrben, ahol nem tudnak elérhető közelségben játszóteret kínálni. Ezeket a program szerint jövőre tervezik megépíteni. Így a szabványosítás 2008 végére befejeződhet a városban.

Tóth Gyula

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ki tudná elhozni a valkói családot?

A tápszentmiklósi akció folytatódik, újabb nagycsalád költözhet az egyik önkormányzati lakásba, de ahhoz, hogy Gulyásék el tudjanak jönni, segítség kell. A polgármester olyan vállalkozót keres, aki elhozná a család bútorait Valkóról. Tovább olvasom