Kisalföld logö

2017. 04. 23. vasárnap - Béla 4°C | 13°C Még több cikk.

Új járdák 23 millió forintból Győrben - videó

A győri belvárosi járdák felújításáról tartottak szerda délelőtt sajtótájékoztatót a megyeháza melletti szökőkút tövében.

Fekete Dávid alpolgármester és Prédl Antal, a Győri Útkezelő Szervezet vezetője elmondta: a Belváros területén lévő járdaszakaszok felújítását 2009-ben kezdte el a város programszerűen, az útfelújításokhoz kapcsolódóan.

Ennek szellemében építettek át térkő burkolatúvá egy-egy járdaszakaszt a Bajcsy-Zs. úton a Czuczor G. utca és Munkácsy utca között, az Árpád úti járda a Czuczor G. utca és Jókai utca között, az Aradi Vértanúk útja az Árpád út és Virágpiac között, valamint a Kisfaludy utca a Czuczor G. utca és Teleki út között.


Videó: Oxygen


A program idén folytatódik, a tavaly év végi megrendelés nyomán új, térkő burkolatú járda épül a töredezett, korábbi közműcserék nyomán megsüllyedt aszfaltjárdák helyett az Aradi Vértanúk útján a Szent István út és Árpád út között a Lottózó felőli oldalon, Szent István úton a Teleki út és Czuczor G. út között, Árpád úton a Jókai út és Munkácsy út között a páratlan oldalon, Jókai úton a Szent István út és Árpád út között a páros oldalon.

A felújítással mintegy 500 méter hosszon újul meg a járda, melyre 23 millió forintot fordít a város. A munka a Jókai utcában a napokban elkezdődött, és folytatódik az Árpád és Aradi utakon.

A felújítás a lakók számára kellemetlenséggel jár, főleg a régi járda bontása és az új járda alap építésekor. A felújítást úgy végeztetik az útkezelők, hogy a bontást, törmelék elszállítást követően a járda alapbeton rétege elkészült, így a gyalogosforgalmat csak néhány órán keresztül korlátozzák.

Az útkezelők számítanak a közlekedők megértésére és türelmére.

Olvasóink írták

  • 2. Sidamo 2013. április 03. 12:25
    „Nagyon sajnálom, hogy a belváros egyik leghangulatosabb útcája a Sarló köz minden belvárosi programból kimarad.”
  • 1. Sergio 2013. április 03. 12:21
    „Már megint a belváros!Mintha más városrészben nem lennének rosszak a járdák!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Díj az értelmileg sérült emberek támogatásáért

Átadták a Győr-Moson-Sopron Megye Értelmi Sérültjeiért Díjakat. Tovább olvasom