Kisalföld logö

2017. 12. 17. vasárnap - Lázár, Olimpia -2°C | 4°C Még több cikk.

Új ingyenes parkolók, favágás árán

A Petőfi híd lábánál lévő parkoló bővítése miatt vág ki 17 elöregedett nyárfát a szolgáltató. A munkálatok végén közel 130 új ingyenes parkoló lesz Győrben.

Győr területén jelenleg közel 2 ezer fizető-, s mintegy 850 ingyenes parkolóhelyen hagyhatják járműveiket az autósok. A progresszív parkolási díjak áprilisi bevezetése mellett új, ingyenes várakozóhelyek kialakítását is tervezi a város.

A Győri Kommunális Szolgáltató Kft. (Komszol) fejlesztési igazgatóhelyettese, Horváth Miklós elmondta lapunknak, hogy az új parkolók kialakításakor a Petőfi híd lábánál lesz nagyobb a feladatuk.

– A jelenleg is ingyenes, rakparti parkolót további hatvan hellyel bővítjük. A későbbiekben ott tárolt autók biztonsága érdekében azonban ki kell vágni tizenhét nyárfát. Ezt az erdész szakemberek által készített szakvélemény alapján hajtja végre a társaság, ugyanis erős szél, vihar esetén ezek a fák veszélyesek. A területen esztétikus növényekkel pótoljuk a fákat – magyarázta Horváth Miklós.

Az igazgatóhelyettes elmondta még, hogy az eredeti programtól eltérően korábban kell hozzáfogni a munkálatokhoz, még a vegetációs időszak megindulása előtt.

– A Széchenyi hídnál is lesz közel hetven ingyenes parkoló, de azon a helyen nem lesz fakivágás, tereprendezéssel alakítjuk ki a várakozóhelyeket. Ezzel párhuzamosan végezzük a meglévő parkolók rendbetételét, a burkolatjelek festését, a jegyváltó automaták áttelepítését. Áprilistól minden második fizető-parkolóhelyre egy ingyenes jut a városban, ez egyedülálló az ország városai közül – hangsúlyozta Horváth Miklós.

Tóth Gyula

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Aranytollak, vándordíjak

Kedden a győri Lapcom székházában az idei sajtónapi díjazottak átvették elismeréseiket. Tovább olvasom