Kisalföld logö

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 14°C | 24°C Még több cikk.

Új influenza elleni védőoltást kapnak a gyerekek?

A 3–19 évesekre és a pedagógusokra is kiterjedhet az új influenza elleni oltási kampány – értesült a Kisalföld.
A megelőzés legfőbb eszköze, a higiénia soha nem kapott akkora figyelmet az iskolákban, mint a szeptember 1-jén kezdődő tanévben.

Az ÁNTSZ a tanév első heteiben több tízezer, betegségről szóló tájékoztatót juttat el a családokhoz az iskolai védőnőkön keresztül. Az ismertető főként a megelőzésre hívja fel a figyelmet, például a kézfertőtlenítésre, a gyakori kézmosásra meleg vízzel, szappannal. Az oktatási-nevelési intézmények túlnyomó többségében – főleg az iskolákban – csak hideg víz van a mosdókban, óvodában és alsóban a szülők hozzájárulását várják, az év folyamán többször is kérnek papír zsebkendőt, WC-papírt, szalvétát és szappant.

A győri Nádorvárosi Közoktatási Központba több mint hétszáz gyerek jár. A Zsegora Csaba vezette intézmény évek óta igyekszik javítani a higiéniai körülményeken. A mosdókba tájékoztató plakátok kerülne
A győri Nádorvárosi Közoktatási Központba több mint hétszáz gyerek jár. A Zsegora Csaba vezette intézmény évek óta igyekszik javítani a higiéniai körülményeken. A mosdókba tájékoztató plakátok kerülnek az új influenza megelőzéséről.  Fotó: H. B. E.


A cikk a Kisalföld napilapban bővebb terjedelemben olvasható.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megújult óvoda Ravazdon

A "XXI. századi oktatási-nevelési feltételek megteremtése Écsen és Ravazdon" című projekt keretében… Tovább olvasom