Kisalföld logö

2018. 04. 19. csütörtök - Emma 9°C | 23°C Még több cikk.

Új igazgató a győri ipari parkban

Görög Tibor a Győri Nemzetközi Ipari Park új ügyvezető igazgatója.
Sági Géza, a Győr-Szol elnök-vezérigazgatója a sajtótájékoztatón beszélt arról, hogy a nyáron vették meg a Győri Nemzetközi Ipari Park Kft. olasz és osztrák üzletrészét, így kizárólagos tulajdonosai a kft.-nek, az száz százalékosan magyar tulajdonba került. E döntés kapcsán stratégia elképzelésüket, jövőképüket is megfogalmazták az ipari parkkal kapcsolatosan. A kft. eddigi ügyvezető igazgatójának érdemeit elismerve másfajta vezetői szerkezetet akartak létrehozni, ami biztosítja a Győr-Szol nyitását az ipari parkban működő cégek felé. A Győr-Szol és az ipari park tevékenységköreit szeretnék egymáshoz közelíteni. Szeretnének megjelenni az ipari parkban szolgáltatásaikkal.

Balogh László, a kft. korábbi ügyvezető igazgatója közös megegyezéssel távozik a cégtől, de szeptember végéig még ellátja ott kereskedelmi igazgatói posztját és segíti az új vezetőt, átadja az új igazgatónak a szükséges információkat, a folyamatban lévő ügyeket.

Sági Géza azt is elmondta, hogy mától érvényes az új ügyvezető igazgató kinevezése, akit több jelölt közül választottak ki, több érdeklődő volt erre a tisztségre. A cél az volt, hogy olyan szakembert találjanak, aki több éves tapasztalattal rendelkezik, emberileg és szakmailag is az új irányvonalat képviseli. Nyitott arra, amit a Győr-Szol stratégiaként megfogalmazott. A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a Győr-Szol az elkövetkezőkben segíteni fogja a kommunikációs tevékenysége terén a Győri Nemzetközi Ipari Parkot.

- Nagy megtiszteltetésnek és kihívásnak érzem a győri ipari park vezetői posztját - szögezte le Görög Tibor és bemutatkozásként elmondta, hogy több mint harminc éves szakmai tapasztalattal rendelkezik. Nagyváradon született és mintegy huszonöt éve telepedett Magyarországra. Alapvégzettségét tekintve műszaki ember, mérnök (villamos és klinikai mérnök, facility - létesítmény - manager), de menedzseri oklevelet is szerzett. Nős, felesége pedagógus, három gyermekük van. Családja még Budapesten lakik, de a férfi már Győrbe költözött.

Kórházakban is dolgozott, energetikusként, műszaki osztályvezetőként és főmérnökként, az ekkor szerzett létesítménygazdálkodási tapasztalatait mostani feladata ellátásakor hasznosíthatja. 1998 és 2006 között Budapest I. kerületének polgármester-helyettese volt, pénzügyi, gazdálkodási és városfejlesztési feladatokkal foglalkozott. Hat évig a Budapest Airportnál, azaz egy multicégnél dolgozott az üzleti szférában a repülőtéren. Itt több tisztséget is ellátott, volt létesítménygazdálkodási és szerződéskötési menedzser is.

Sági Géza beszélt arról is, hogy a korábbi igazgató végzettsége közgazdász, számára pedig fontos az új vezető műszaki végzettsége. Azt várja tőle, hogy markánsabban képviseli a Győr-Szol termékeit, szolgáltatásait, ugyanis elláthatnák az ipari parkban működő cégeknél például a karbantartást és energetikai szolgáltatásuk is van, erőművük kapacitása nincs teljesen kiaknázva.

Görög Tibor első oklevelét 1980-ban szerezte Nagyváradon, majd 1996-ban klinikai mérnöki oklevelet szerzett a budapesti Haynal Imre Egészségtudományi Egyetemen. 1988-tól a Fővárosi Szent János kórház energetikusa, 1994-től a Fővárosi Szent Imre kórház osztályvezető főmérnöke. Ezt követően két évig a Légiforgalmi és Repülőtéri Igazgatóságon dolgozott üzemeltető mérnökként, majd szolgálatvezetőként a Ferihegyi Repülőtéren. 2006-ban visszatért az időközben angol, majd német kézbe került Ferihegyi Repülőtérre a Budapest Airport Zrt.-hez, ahol hat évig műszaki üzemeltetéssel, létesítménygazdálkodással, projekt- és szerződésmenedzsmenttel foglalkozott. Időközben, 2008-ban, facility manageri képesítést szereett a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Mérnöktovábbképző Intézetében. Angolul, németül és románul beszél.

A Győri Nemzetközi Ipari Park Kft. ügyvezetőjeként terveiről elmondta: - A Győri Nemzetközi Ipari Park húsz éves működése azt bizonyítja, hogy az hasznos, életképes, további fejlődésre alkalmas, ezért azon leszünk, hogy segítsük a letelepedni kívánó kis- és középvállalkozásokat, jó kapcsolatot ápoljunk a létesítmény minden cégével és megteremtsük az ipari park további bővítésének lehetőségét. A közeljövőben meg fog újulni cégünk honlapja és naprakész információkkal fogja ellátni jelenlegi és jövőbeli ügyfeleinket, érdeklődőinket. Át fogjuk gondolni a tevékenységi körünk bővítésének lehetőségeit is, például a műszaki szolgáltató tevékenységeink körének kiszélesítését vagy más olyan létesítménygazdálkodási tevékenységek bevezetését, amelyek ügyfeleink főtevékenységeinek hatékony támogatására alkalmasak.Olvasóink írták

  • 3. szipirtyóka 2012. szeptember 21. 19:20
    „Nagyot csalódtam a kisalfold.hu szólásszabadságában...”
  • 2. urbaniastapista 2012. szeptember 21. 15:41
    „Kisgömböc mindent bekap, majd egy szép napon ...”
  • 1. acsali 2012. szeptember 20. 16:39
    „Ő nem kádergyerek, szakember.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fazakas Sándor gyökérszobrász kiállítása

Pénteken nyílik a Győr-Ménfőcsanaki Bezerédj-kastélyban Fazakas Sándor gyökérszobrász kiállítása. Tovább olvasom